Raed Arafat mobilizează toată medicina românească pentru combaterea răspândirii COVID-19

17 martie 2020  |  19:57  |  👁 606 Vizualizari


Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au susţinut, în această seară o conferință de presă la sediul MAI.
Raed Arafat și Bogdan Despescu fac parte din grupul de decizie la nivelul comitetului de decizie la nivelul ministerului de Interne.

Ministrul de Interne a emis ordin de comandant sau ordonanta militara, prin care se suspenda activitatea de servire si consum a produselor alimentare si bauturi de catre restaurante, baruri, hoteluri, in spatiile din interiotul sau exteriorul locatiei.

Se interzice organizarea si desfasurarea oricarui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane in spatii deschise.

Marcel Vela declară că a decis ca toti conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea mai mare de 3,5 tone au obligatia sa detina dezinfectant, manusi si masca, si sa prezinte documente care sa ateste traseul de la plecare pana la destinatie.

Ansamblele si subansamblele echipamentelor medicale nu fac obiectul restrictiei la export.

Se suspenda toate zborurile spre Spania si din Spania catre Romania pentru 14 zile. Intra in vigoare pe 18 martie, ora 18, ora Romaniei.

Se suspenda zborurile catre si din Italia, din data de 23 martie. Nu se aplica zborurilor cu avioane de stat, de transport marfa, umanitare sau medicale.

Pe durata starii de urgenta, Politia Romana va conduce operational Politia Locala care functioneaza pe raza de competenta”

Vă prezentăm deciziile fără precedent, pe care secretarul de stat, Raed Arafat a decis să le ia alături de specialiștii din sistemul medical românesc, pentru combaterea răspândirii coronavirusului în România:

,,Va informez ca am emis mai multe ordine. Incepand de maine, 18 martie, rezidentii vor intrerupe stagiile in toate sectiile în care sunt distribuiti si se vor prezenta pana la ora 12 pentru a fi distribuiti în spitale pentru a face garda.

Rezidentii in medicina internă si de familie intrerup stagiile si se vor prezenta la Sectiie de Spital, Camere de Gardă pentru a sprijini forțele. Rezidenții din alte sectii vor fi repartizati in functie de necesitate. 

Vor fi recrutati studenti, incepand cu cei din anul 4 pentru a fi recrutati pentru camerele de gardă. Toate analizele vor fi centralizate de Institutul de Sănătate publică si vor fi prezentate Ministerului. Au fost instalate 162 de corturi speciale instalate pentru triajul medical, astfel de corturi puteti sa le mai vedeti si in curtea spitatelor. MAI va pregăti o unitate sanitare pentru tratarea persoanelor.

Pana in acest moment au fost confirmate 217 cu coronavirus, 3373 de persoane in carantina, sunt date in dinamica si se pot schimba. În urmatoare perioada urmează sa se dispuna si alte ordine si dispozitii pentru a face fată si spriji populația.

Singura rugaminte este ca populația sa respecte masurile. Să nu se prezinte la spital cu simptome minore, să se prezinte la medicii de familie.” a declarat fondatorul SMURD, Raed Arafat.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.