PSD nu votează guvernul PNL, deoarece liberalii nu au semnat Pactul pentru Bunăstarea Românilor

14 octombrie 2019  |  15:26  |  👁 292 Vizualizari


Marcel Ciolacu a anunțat, conform declarației transmise live de Digi24: ”Mi se pare normal ca PSD sub nicio formă să nu voteze, în acest moment, învestirea unui nou guvern. Mai mult, există o cutumă parlamentară în întreaga lume: cei care dețin majoritatea să asigure și cvorumul”.
Întrebat despre declarația Vioricăi Dăncilă care ar fi spus că PSD ar putea să voteze acest nou Guvern, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Eu știu ce decizie am luat în CExN, nu vreau să comentez discuțiile doamnei fost prim-ministru, actual interimar și președintele PSD. Eu știu decizia pe care am luat-o în CExN de a nu vota”.

El a afirmat că premierul Viorica Dăncilă ar fi susținut sprijinul pentru noul Guvern PNL dacă membrii acestuia ar fi semnat Pactul de bunăstare: ”Acesta este contextul în care doamna președintă a PSD a spus că ar fi posibilitatea să votăm acest guvern”.

Cu toate acestea, fiind lideri din PSD care susțin ca partidul să voteze Guvernul PNL, Marcel Ciolacu a afirmat că vor mai fi discuții în partid.

Cu privire la alegerile anticipate, Marcel Ciolacu a susținut că există această posibilitate constituțională. Cu privire la plecarea lui Mihai Fifor din funcția de secretar general al PSD, Marcel Ciolacu a răspuns: ”M-am exprimat în interiorul partidului”.

”E cazul ca cele cinci partide care au votat moțiunea să-și asume guvernarea” a precizat Marcel Ciolacu, adăugând că într-o logică politică, i se pare corect să nu fie votat Guvernul PNL.

”Am fost multe să-mi reproșez în ultimii trei ani. Și eu, și colegii mei. Trebuie să ne asumăm anumite decizii.” a mai spus Marcel Ciolacu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.