PSD cere impozitare progresivă, chiar dacă PNL se opune: „Vrem scăderea impozitului pe muncă și creșterea impozitului pe capital”

10 martie 2023  |  07:56  |  👁 279 Vizualizari


PSD va susține în continuare implementarea impozitării progresive, chiar dacă PNL se opune, a declarat deputatul social-democrat Gabriel Zetea la „Puterea Știrilor”. „Cine câștigă mai mult să plătească mai mult, cine câștigă mai puțin să plătească mai puțin”, a punctat Zetea. El a adăugat că „în toată Europa civilizată” există cotă progresivă de impozitare și că, în România, ar trebui scăzute impozitele pe muncă și crescute impozitele pe capital.

„Sunt diferențe de abordare (între liberali și social-democrați – n.r.), de exemplu PSD va susține introducerea cotei de impozitare progresive în România pe modelul: cine câștigă mai mult să plătească mai mult, iar cine câștigă mai puțin să plătească mai puțin. Pentru cei care au salariul minim pe economie, în mod normal trebuie să tindem pentru a avea taxe extrem de mici.

În toată Europa civilizată, în toate țările din vestul Europei, Europa occidentală, Europa capitalistă, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie există cota progresivă de impozitare.

PSD își dorește să implementeze următorul lucru: scăderea impozitului pe muncă, pe salariul angajatului efectiv, pentru că în România impozitul e foarte mare. În momentul în care reduci o încasare la nivelul bugetului din ceea ce e foarte sigur, adică impozitul pe muncă, trebuie să îl pui de undeva înapoi și atunci asta va însemna impozitarea capitalului care în România este impozitat foarte puțin în comparație cu țările din vestul Europei. Atunci trebuie să alegi ori una, ori alta, ori scazi impozitele pe muncă și crești impozitul pe capital. Astăzi în România e impozitat foarte puțin capitalul, dar e foarte impozitată munca”, a declarat Gabriel Zetea la „Puterea Știrilor”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.