Programa BAC 2022 a fost publicată. Ce materie intră la examen

10 ianuarie 2022  |  07:04  |  👁 341 Vizualizari


Ministerul Educației a anunțat pe 8 ianuarie 2022 noile programe pentru examenul de Bacalaureat din acest an. Acestea sunt în mare, cele aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea. Din programa la Limba și literatura română ar fi de remarcat că, la fel ca anul trecut, nu apar autori precum Eugen Lovinescu, Titu Maiorescu, Marin Preda, Nichita Stănescu și Marin Sorescu, incluși în programa valabilă pentru anii școlari de dinainte de pandemie.

Conform documentului de mai jos, rămân următorii autori de pregătit: “Mihai Eminescu Ion Creangă I. L. Caragiale Ioan Slavici G. Bacovia Lucian Blaga Tudor Arghezi Ion Barbu Mihail Sadoveanu Liviu Rebreanu Camil Petrescu G. Călinescu”, atât pentru profilul real, cât și pentru cel uman.
Examenul național de bacalaureat 2022 se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 (aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.799/2010), şi cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.151/30.08.2021 (calendarul examenului este parte integramtă a ordinului).
Programele pentru toate materiile care intră la examen:

download.png

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.