Echipa de robotică RO2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești va reprezenta România la competiția mondială din Houston – o poveste de succes în lumea roboticii.

6 martie 2023  |  13:51  |  👁 194 Vizualizari


O echipă din Ploieşti va reprezenta în acest an România la Campionatul Mondial din Houston, după ce a obţinut primul loc într-o competiţie naţională de prestigiu desfăşurată recent.

Echipa Ro2D2, de la Colegiul “Mihai Viteazul” din Ploiești, a reuşit performanţa de a câștiga premiul INSPIRE LOCUL I la Campionatul Național de Robotică ediția #7 2023 BRD FIRST Tech Challenge România.

Consiliul Judeţean Prahova, care contribuie pentru susţinerea echipei, a lăudat reuşita, într-un comunicat transmis luni, menţionând că “prin participarea lor la Campionatul Mondial de Robotică din Houston, SUA, membrii Ro2D2 vor reprezenta cu mândrie România și vor fi o sursă de inspirație pentru tinerii pasionați de robotică din întreaga țară”.

“Echipa Ro2D2 din Ploiești este formată din elevi ai Colegiului Național «Mihai Viteazul», fapt care pune și mai mult în evidență excelența educațională și pasiunea pentru tehnologie a acestei instituții de învățământ. Felicitări, Ro2D2 și Colegiul Național «Mihai Viteazul» din Ploiești pentru această performanță remarcabilă! Consiliul Judeţean Prahova sprijină performanţa acestor copii care au reuşit să obţină finanţare în baza Legii 350/2005, printr-un proiect depus în sesiunile de finanţare de anul trecut. Vă reamintim că aceşti tineri sunt cei care au conceput şi implementat un sistem inteligent de irigare automată, care funcţionează deja în sera Grădinii Botanice Bucov”, se mai arată în mesajul transmis de CJ Prahova.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.