Primele cazuri de infectare cu Covid-19 a unor elevi, după începerea școlii în 8 februarie

11 februarie 2021  |  11:21  |  👁 276 Vizualizari


Primul caz de infectare cu Covid-19 al unui elev, după începerea școlii în 8 februarie, a fost înregistrat într-o unitate de învățământ din Capitală.

Este vorba despre un elev de la Şcoala “Sfântul Andrei” din Sectorul 6, care a fost confirmat cu noul coronavirus.

Informația a fost confirmată de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Ea a precizat că este vorba despre un elev din învăţământul primar.

“Da. Se confirmă. (…) Dar copilul a făcut testul după ce a plecat de la şcoală, că avea simptome”, a precizat inspectorul, potrivit Agerpres.

Bucureștiul se află în scenariul galben, aşa că în bănci se află doar preşcolarii, elevi din clasele 1-4, a 8-a şi a 12-a.

Pentru toţi elevii de peste 5 ani, masca este obligatorie, iar distanţa dintre ei trebuie să fie de un metru, acolo unde este posibil.

Un profesor și trei elevi din Sectorul 4 au fost testați pozitiv la virusul SARS-COV-2

De asemenea, în Sectorul 4 au fost înregistrate alte 3 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din următoarele unități de învățământ. Potrivit Primăriei Sectorului 4, este vorba despre:

-► Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a
-► Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I
-► Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile se vor suspenda, conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății:

”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”.

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129.

Conform prevederilor legale în vigoare, ”la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.