Primăria Câmpina, bună de plată din cauza afirmațiilor primarului Alin Moldoveanu, acuzat de discriminare!

22 noiembrie 2022  |  13:07  |  👁 1167 Vizualizari


Primăria Câmpina, bună de plată din cauza afirmațiilor primarului Alin Moldoveanu, acuzat de discriminare!
Când unii edili se consideră vătafi pe moșie, se ajunge în situația actuală a Primăriei Câmpina, care are de achitat suma de 2.000 de lei amendă pentru afirmațiile discriminatorii făcute de primarul Alin Moldoveanu la adresa fostului director al Pieței Centrale a orașului, fost lider al PNL Câmpina, Marian Nistor.
Căderea în dizgrație a lui Marian Nistor, pe linie de politică liberală, pare a avea legătură cu disputele  pe care acesta le-a avut cu primarul ”independent” Moldoveanu, încă de anul trecut.
Divergențele dintre cei doi s-au amplificat după apariția în presa locală din Câmpina a unor declarații politice făcute de Marian Nistor, lider local liberal, care și-a exprimat nemulțumirea față de unele decizii luate de municipalitatea câmpineană, în speță de primarul Alin Moldoveanu. Au urmat repercusiunile la adresa lui Nistor, care au culminat cu demisia mai mult sau mai puțin forțată a acestuia din funcția de șef al Pieței Centrale Câmpina.
Însă lucrurile nu s-au oprit aici, pentru că Nistor a făcut plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, iar Consiliul Național al CNCD a decis sancționarea unității administrativ-teritoriale Municipiul Câmpina, prin primar Alin Moldoveanu, cu 2.000 de lei, pentru afirmațiile discriminatorii la adresa fostului șef al Pieței Centrale Câmpina.
Este un precedent important, de care ar trebui să țină cont toți aleșii în funcția de primar sau viceprimari: nu poți lua măsuri administrative împotriva unor subordonați sau conducători ai societăților aflate în subordinea Consiliului Local ca urmare a exprimării unor opinii politice!
Astfel că, prin Hotărârea nr. 519 din 31 august 2022, Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, „constată că petentul (n.n. – fostul șef al liberalilor câmpineni Marian Nistor), liderul unui partid politic pe plan local, dar având și calitatea de director al unui serviciu subordonat Primăriei (n.n. – Piața Centrală Câmpina), la data de 5.10.2021, pe un post de televiziune local, și-a prezentat opinia legată de unele probleme în funcționarea Primăriei Municipiului Câmpina. Reclamatul, primar (n.n. – ediul Alin Moldoveanu), ca reacție la această emisiune, a convocat o ședință cu personalul de conducere din cadrul Primăriei Câmpina și din instituțiile subordonate. Afirmațiile reclamatului cu ocazia acestei ședințe nu au fost probate. La data de 27.10.2021, reclamatul a convocat Comisia de disciplină împotriva petentului din cauza afirmațiilor făcute în cadrul emisiunii. Reclamatul a dispus sancționarea cu avertisment scris a petentului pe baza raportului Comisiei de disciplină. (…) Din punctul de vedere al dreptului la demnitate, persoanele se află în situație similară cu alte persoane, indiferent de partidul pe care-l reprezintă. (…) Motivul pentru care petentul a fost sancționat disciplinar a fost legat de opiniile lui politice. (…) Afirmațiile petentului, pentru care el a fost sancționat, se înscriu în limitele libertății de exprimare ”, se precizează în hotărârea CNCD.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.