Prima țară care anunță că îl va aresta pe Putin dacă va pune piciorul pe teritoriul său

19 martie 2023  |  11:34  |  👁 181 Vizualizari


Germania va trebui să-l aresteze pe dictatorul rus Vladimir Putin dacă acesta va intra pe teritoriul german și dacă Curtea Penală Internațională va cere statelor contractante executarea legii, a declarat ministrul justiției din țară, Marco Buschmann, a informat Bild pe 18 martie.‌

„Mă aştept ca CPI să abordeze rapid Interpolul şi statele contractante şi să le ceară aplicarea”, a spus Buschmann.

Pe

17 martie, CPI a emis mandate de arestare pentru Putin și Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului care supraveghează deportările forțate ale copiilor ucraineni. Putin a făcut-o al treilea lider de stat în exercițiu căruia i s-a emis un mandat de arestare al CPI, după Omar al-Bashir din Sudan și Muammar Gaddafi din Libia.

Decizia CPI obligă 123 de țări care sunt membre ale CPI să-l aresteze pe Putin și să-l trimită la Haga dacă acesta intră pe teritoriul lor.

Potrivit unei declarații publicate de CPI, există „motive rezonabile de a crede” că Putin este direct responsabil pentru supravegherea răpirii forțate și a relocarii a peste 16.000 de copii ucraineni de la începutul invaziei pe scară largă. Președintele Volodymyr Zelensky a spus că numărul real ar putea fi mult mai mare.

Forțele ruse au transferat sau deportat ilegal mii de civili ucraineni în Rusia, încălcând Convențiile de la Geneva.

Pe 6 martie, Biroul Național de Informații al Ucrainei a raportat că Rusia a răpit peste 16.000 de copii ucraineni. Doar 125 dintre ei au fost returnați în Ucraina.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.