Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat stare de urgenţă 30 de zile din cauza coronavirusului. Școli și grădinițe închise, rezervări făcute de turiști anulate

6 martie 2020  |  07:47  |  👁 395 Vizualizari


Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat stare de urgenţă de 30 de zile. Asta după ce au fost raportate cazuri de coronavirus în oraşul Betleem din Cisiordania.

Decretul a fost anunţat de premierul palestinian Mohammed Shtayyeh la câteva ore după ce oficialii au închis Biserica Naşterii din Betleem. Aici este locul în care, potrivit tradiţiei creştine, s-a născut Iisus, şi au interzis prezenţa turiştilor străini în hotelurile din Cisiordania.

„Am decis să declarăm o stare de urgenţă în toate zonele palestiniene. Măsura este pentru a face faţă pericolului coronavirusului şi a împiedica răspândirea acestuia”, a spus Shtayyeh.

Shtayyeh a declarat că Abbas i-a acordat autoritate deplină de a supraveghea punerea în aplicare a decretului. În consecinţă, a decis să închidă toate şcolile, colegiile şi grădiniţele şi să anuleze rezervările făcute de turişti străini.

sursa: stiri.tvr.ro
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.