Președintele Iohannis marchează deschiderea anului universitar 2022-2023 la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București, fără ministru plin la 4 zile după demisia lui Cîmpeanu în afacerea plagiatului, cu un premier acuzat de plagiat și cu România educată tot la stadiul de proiect

3 octombrie 2022  |  06:59  |  👁 333 Vizualizari


Președintele Klaus Iohannis marchează deschiderea anului universitar 2022-2023 prin participare la festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023. Liderul de la Cotroceni va susține o alocuțiune la ora 10:00, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, anunță administrația prezidențială.

Deschiderea anului universitar vine în contextul în care portofoliul educației și șefia Executivului sunt implicate în cel mai răsunător scandal de plagiat din ultimii ani. Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia pe 29 septembrie 2022 din funcția de ministru al Educației, după ce o anchetă semnată de Emilia Șercan a arătat că acesta a plagiat masiv într-un curs universitar, iar premierul și președintele nu au anunțat nici până astăzi, la 4 zile de la demisie, cine îi va lua locul la conducerea Educației.

Premierul Nicolae Ciucă, acuzat el însuși de plagiat și de intervenție în justiție pentru a mușamaliza analiza plagiatului după cum au arătat anchete succesive ale G4Media.ro, nu are astăzi în agendă prezența la nicio universitate pentru a marca debutul anului universitar, ci a publicat un simplu mesaj.

Proiectul România educată, aprobat prin memorandum guvernamental și asumat la nivel de implementare de către Guvern cu termen de finalizare sub formă de lege a educației, numită pachet legislativ, pe 1 octombrie 2021, este și astăzi, 3 octombrie 2022, tot la nivel de proiect.

sursa: Edupedu.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.