Președintele CJ Prahova le solicită transportatorilor revenirea la vechile tarife!

11 septembrie 2019  |  22:52  |  👁 33 Vizualizari


În urma numeroaselor sesizări din partea cetățenilor referitoare la majorarea tarifelor de transport practicate de operatorii de transport județean din Prahova, precum și a articolelor din mass media cu privire la acest aspect, Consiliul Județean Prahova face următoarele precizări:

Transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate, la nivel judeţean, intră în sfera de competenţă a Ministerului Transporturilor şi a consiliilor judeţene, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 51/2019, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de personae.

Conform acestei ordonanțe, Consiliul Județean Prahova  aprobă sau modifică tarifele propuse de către operatorii economici pentru serviciile de transport judeţean, după depunerea unui studiu de fundamentare (conform art. 8, lit. o).

,,În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, solicit operatorilor de transport revenirea la vechile tarife aprobate prin Hotârârea Consiliului Județean Prahova nr. 40/2014.

Dumnealor aveau obligația de a aduce la cunoștința autorităților locale, dar, mai ales, a cetățenilor, fundamentarea economică a acestei măsuri.

Am primit numeroase sesizări din partea cetățenilor, dar și din partea presei, cu privire la faptul că au fost majorate tarifele practicate de operatorii de transport județean din Prahova.

Precizez faptul că transportul rutier de persoane contra cost, prin servicii regulate, la nivel judeţean, intră în sfera de competenţă a Ministerului Transporturilor şi a consiliilor judeţene, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 51/2019, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane.

Conform acestei ordonanțe, Consiliul Județean Prahova aprobă sau modifică tarifele propuse de către operatorii economici pentru serviciile de transport judeţean, după depunerea unui studiu de fundamentare (conform art. 8, lit. o).

În urma verificărilor efectuate, Consiliul Județean Prahova a constatat faptul că, în ultima perioadă, mai mulți operatori de transport județean au decis să majoreze prețul biletelor de călătorie, fără a comunica în prealabil acest lucru, dar mai ales fără a-și justifica această decizie prin creșterea calității serviciilor.

Este foarte important de știut faptul că operatorii de transport nu au anunțat și nici nu au fundamentat majorarea prețurilor biletelor de călătorie, aceasta fiind o decizie unilaterală!

Pentru a intra în normalitate, Consiliul Județean Prahova cere operatorilor de transport revenirea la vechile tarife aprobate prin Hotârârea Consiliului Județean Prahova nr. 40/2014, până la momentul în care vor aduce în atenția Consiliului județean Prahova fundamentarea economică și clarificările necesare cu privire la această decizie unilaterală.

Consiliului Județean Prahova susține necesitatea îmbunătățirii serviciului de transport și așteaptă ca operatorii să ofere servicii de calitate în beneficiul cetățenilor, cărora administrația județeană dorește să le asigure un transport la standarde europene și la costuri corecte.” a conchis Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.