Premiile BAFTA 2020. Lista marilor câștigători

3 februarie 2020  |  11:40  |  👁 518 Vizualizari


Festivitate plină de strălucire duminică seară, la Londra, la gala de decernare a premiilor BAFTA.

Pelicula “1917” a dominat evenimentul, luând nu mai puţin de şapte trofee, printre care şi pe cel mai important, acela de cel mai bun film al anului.

La rândul lor, Joaquin Phoenix şi Renee Zellweger au triumfat la categoria de cei mai buni actori.

Pe lângă marele premiu acordat de industria de film britanică, pelicula “1917” a mai primit trofeele pentru cea mai bună imagine, cea mai bună scenografie, cel mai bun sunet, cele mai bune efecte vizuale, cel mai bun film britanic şi cel mai bun regizor.

Acţiunea filmului are loc în timpul Primului Război Mondial, când doi soldaţi britanici primesc misiunea de a transmite un mesaj în teritoriul inamic şi ar putea salva astfel vieţile a 1.600 de militari. După succesul uriaş avut duminică seară la premiile BAFTA, lungmetrajul are drumul netezit către Oscar.

Premiile pentru cei mai buni actori în roluri principale le-au primit Renee Zellweger, pentru “Judy” și Joaquin Phoenix, pentru “Joker”.

Trofeele BAFTA pentru rolurile secundare le-au fost acordate actriţei Laura Dern pentru rolul din “Marriage Story” şi lui Brad Pitt pentru interpretarea din filmul “A fost odată la Hollywood”.

Seara a avut şi momente mai serioase. Pentru că Academia de film britanică a fost des criticată că a selectat doar actori caucazieni la nominalizările din acest an, acest lucru a fost taxat de o parte din vedetele care au urcat pe scenă, inclusiv de către prinţul William.

Prințul William„Faptul că în anul 2020 şi nu pentru ultima dată în ultimii ani ne găsim vorbind din nou despre nevoia de a face mai mult pentru a asigura diversitatea în industrie şi în procesul de premiere, acest lucru pur şi simplu nu poate fi corect astăzi, în această epocă.”

În cazul celor mai multe dintre categorii, câştigătorii şi nominalizaţii sunt desemnaţi prin votul celor 6.500 de membri BAFTA, care include profesionişti ai industriei de film şi creatori din lumea întreagă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.