Prefectura Prahova face un control la spitalul județean Ploiești, după demisii în lanț ale medicilor şi probleme reclamate de un chirurg

26 mai 2022  |  06:13  |  👁 557 Vizualizari


O comisie mixtă de control va face verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la demisii ale medicilor şi disfuncţionalităţi reclamate de un medic chirurg.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Prahova, prefectul Virgiliu Nanu a dispus constituirea unei comisii pentru verificarea modului de aplicare şi respectare a actelor normative în vigoare de către reprezentanţii spitalului, ca urmare a aspectelor semnalate în mass-media locală referitoare la disfuncţionalităţi existente în desfăşurarea activităţii în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Ioana Bumbăcea, a explicat că acest control a fost dispus după demisia mai multor medici, dar şi după nemulţumiri exprimate de chirurgul Dan Oprea.

„Mă gândesc că pacientul este în centrul sistemului sanitar românesc!!! Aşa spun ăştia. Noi, la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti vedem că nimănui nu-i pasă de nimic. Nu putem îngriji pacienţii! Nici măcar urgenţele nu mai pot fi tratate rapid!”, a scris Oprea pe pagina sa de Facebook, adăugând, ulterior, într-un comentariu: „Dar când primeşti pacienţi neurologici sau cu alte afecţiuni, din alte judeţe, iar urgenţele din judeţul tău nu le mai poţi rezolva?? Câtă minte să ai ???”.

În ultimele câteva săptămâni, patru din cei opt medici cardiologi ai SJU Ploieşti au demisionat. La acel moment, managerul Bogdan Nica afirma că situaţia este una complicată, în condiţiile în care la nivelul SJU sunt zilnic circa 300 de prezentări la urgenţe, iar în medie se fac aproximativ 50 de consultaţii pe zi la cardiologie.

Comisia de verificare îşi va desfăşura activitatea în perioada 25 – 31 mai şi va fi coordonată de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, alături de reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi ai Corpului Control al Instituţiei Prefectului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.