Polițe RCA pentru trotinete electrice, obligatorii: România va trebui să pună în aplicare o Directivă Europeană

13 octombrie 2022  |  06:26  |  👁 246 Vizualizari


Trotinetele electrice vor putea circula doar dacă dețin RCA. Măsura se va aplica cel mai probabil începând de anul viitor și va ajunge în România cel târziu în anul 2024. În cazul în care trotineta este închiriată, responsabilitatea încheierii asigurării va fi a firmei care oferă serviciul, conform unei Directive Europene.

Încă nu se știe nimic despre prețul viitoarei asigurări obligatorii, însă se poate anticipa cu suficientă precizie când va intra în vigoare noua regulă, având în vedere că Directiva impune statelor membre UE să adapteze propria legislație până cel târziu la finalul anului 2023, scrie economica.net.

De altfel, la nivelul autorităților din România se lucrează deja la un draft de act normativ care urmează să preia prevederile Directivei și să fie aplicat cel târziu de la începutul lui 2024, iar RCA pentru trotinete să devină obligatoriu. Este foarte probabil ca acest lucru să se întâmple chiar de anul viitor.

Limita daunei este în general la 1000 de euro, iar prețul de asigurare este undeva în jurul a 30-40 de euro pentru o trotinetă, conform economica.net.

Până când va deveni obligatoriu RCA pentru trotinete electrice, companiile de asigurare și-au introdus în portofoliu oferte de asigurare în caz de accidente.

Mai mulți asigurători au venit în sprijinul clienților, oferind produse de asigurare care oferă protecție financiară pentru situații neprevăzute. Potrivit adevărul.ro în cazul în care o persoană care circulă cu trotineta electrică sau cu bicicleta accidentează pe cineva sau provoacă o daună materială, costurile financiare rezultate pot fi preluate de asigurător, în limita de răspundere acoperită prin polița achiziționată.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.