PNL începe să-l înfrunte pe Klaus Iohannis. Lider al partidului: Este exclus ca Orban să demisioneze!

14 ianuarie 2020  |  09:35  |  👁 863 Vizualizari


Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, luni, că planul liberalilor pentru declanşarea alegerilor anticipate exclude varianta ca premierul Ludovic Orban să demisioneze din funcţie.

„Premierul nu are de ce să demisioneze. Planul nostru exclude această variantă”, a spus Roman, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, întrebat dacă o demisie a lui Ludovic Orban din funcţia de premier ar putea deschide calea pentru anticipate.
Roman a subliniat că alegerile anticipate reprezintă o promisiune a PNL care va fi îndeplinită.

„Tot ce a promis în campania electorală PNL va livra ca şi promisiune îndeplinită, fie că vorbim de pensii speciale, alegerea primarilor în două tururi, fie că vorbim de desfiinţarea Secţiei speciale. (…) Rugămintea este să mai aveţi răbdare câteva zile şi tot ceea ce am promis va fi livrat. Există şi procedura constituţională a angajării, există şi procedura ordonanţelor de urgenţă. Sunt lucruri pe care PSD nu le va înghiţi”, a spus Roman.

Vă amintim că premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că a hotărât împreună cu preşedintele Klaus Iohannis că pentru România cel mai bine este să fie organizate alegeri anticipate.

Întrebat la o conferință de presă, la Cotroceni, dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban, în vederea declanșării alegerilor anticipate, dacă PSD nu depune moțiune de cenzură, Klaus Iohannis a spus: „Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea e nevoie de două încercări nereușite pentru formarea unui nou Guvern(…). Tehnic și demisia e o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea o discuție cu premierul Ludovic Orban aici. Domnul Orban își dorește alegeri anticipate, așa cum îmi doresc și eu”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.