Ploiești și alte 4 orașe mari din România își iau adio de la tramvaie noi onor PNL

20 ianuarie 2020  |  13:50  |  👁 489 Vizualizari


Cinci orașe din România îsi iau adio de la tramvaie noi. Guvernul PNL, instalat de președintele Iohannis, a anulat licitații de 120 milioane de euro

Guvernul a anulat licitațiile pentru cinci orașe: Ploiești, Galați, Brăila, Craiova și Botoșani.

Deși beneficiază de finanțare europeană pentru achizițiile de tramvaie, Ministerul Lucrărilor Publice nu prea reușește să le și cumpere. Astfel, în ultimele două luni ale anului trecut a anulat licitații de 562 milioane de lei (circa 120 de milioane de euro). Cu acesti bani se achiziționau 66 de tramvaie destinate transportului public în cinci orașe.

Ce are de spus Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre despre guvenul PNL?!

Cel mai ghinionist oraș este Craiova, unde Guvernul a eșuat de două ori să cumpere 17 tramvaie. În cazul orașul din Bănie, Ministerul respectiv a mai lansat o licitație pe 25 decembrie. Să vedem daca a treia oară va fi cu noroc. După Craiova, pe lista orașelor ghinioniste au ajuns Ploiești, Galați, Brăila și Botoșani.

Dacă în cazul Craiovei nici nu s-a ajuns la depunerea ofertelor, pentru celelalte orașe ofertele depuse au fost considerate inadmisibile/neconforme de către Ministerul Lucrărilor Publice.

Citește și Primarul PNL Adrian Dobre minte ploiestenii, Guvernul Dăncilă cumpără 20 de tramvaie noi pentru Ploiești

De remarcat că pentru Botoșani au depus oferte Astra Vagoane Călători și Durmazlar, companii care se luptă și pentru cel mai mare contract de tramvaie din țară, cel pentru 100 de tramvaie la București. Rămâne de văzut daca, după Craiova, Guvernul va relua licitațiile și pentru celelalte patru orașe și care va fi soarta celorlalte licitații de tramvaie care mai sunt în derulare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.