PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL – A XVII-a ediție

26 octombrie 2022  |  05:46  |  👁 221 Vizualizari


Desfășurat după formatele deja consolidate și bine cunoscute publicului ploieștean, Ploiești Jazz Festival vă invită la o multitudine de evenimente derulate și în acest an sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și sub egida Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești. O altă performanță remarcabilă a Ploiești Jazz Festival este faptul că Filarmonica ploieșteană a devenit, începând cu anul 2022, membru cu drepturi depline al Europe Jazz Network.

 

În programul ediției 2022 a Ploiești Jazz Festival se remarcă expoziția „Jazz Roots—US to ROMANIA”, organizată cu sprijinul strategic al partenerilor New Orleans Jazz Museum și Mutual Musicians Foundation din Kansas City (SUA), ce va constitui un prilej special de întâlnire a muzicii jazz cu fotografia și educația. „Jazz Roots—US to ROMANIA” se alătură unei alte expoziții inedite ce reunește afișe ale concertelor de jazz organizate în ultimii 53 de ani la Ploiești și în țară. Ambele vor putea fi vizitate până în data de 31 octombrie 2022, în AFI Ploiești.

Deja tradiționala expoziție de pictură ”Jazz în Colors” vă așteaptă, tot până la finele acestei luni, cu o serie de lucrări ale celor mai talentați dintre elevii ploieșteni ai Colegiului de Artă ”Carmen Sylva”.

De asemenea, în cursul acestei luni, muzica de jazz va răsuna, în fiecare week-end, de pe acoperișul clădirii Primăriei Ploiești, proiectul „Muzica de Promenadă” fiind inclus în programul Ploiești Jazz Festival.

Piața Festivalului se deschide pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești, în perioada 27 – 30 octombrie. Pe scena amenajată aici veți putea urmări spectacole live, iar pe ecranul LED vor putea fi vizionate concertele pe care artiști de talie internațională le vor susține pe scena sălii ”Ion Baciu”.

Tot Piața Festivalului va găzdui și o expoziție auto care va aduce la un loc autovehicule noi Audi, puse la dispoziție la Porsche București Vest 2, și automobile de colecție, reunite de Retromobil Club România.

Curtea Berarilor va fi din nou gazda serilor Jam Session, între 28 și 30 octombrie, când veți putea asista la câteva concerte excepționale susținute de laureați ai Sibiu Jazz Competition.

O călătorie a tuturor simțurilor ce promite să încânte publicul amator, de la mic la mare. Pe scena „Ion Baciu”, ediția Ploiești Jazz Festival 2022 va aduce o suită de propuneri culturale de neratat, cu artiști de renume ai jazz-ului autohton și internațional.

În deschiderea seriei de concerte a Ploiești Jazz Festival din 26 octombrie, Răzvan Cojanu – bas, Sorin Zlat – pian și Laurențiu Ștefan – tobe, adică Ploiești Jazz Trio, alături de Orchestra Simfonică Ploiești, dirijată de Simona Strungaru, vă va da întâlnire la proiectul „Unspoken” — un concert jazz simfonic cu compoziții originale, scrise de trompetistul Sebastian Burneci și orchestrate de însăși Simona Strungaru.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.