Piaţa criptomonedelor a scăzut puternic marţi, după ce Binance a preluat FTX

9 noiembrie 2022  |  10:26  |  👁 305 Vizualizari


Piaţa criptomonedelor a scăzut puternic marţi, 8 noiembrie 2022, după un acord prin care platoforma de tranzacţionare Binance va prelua FTX pentru rezolvarea unei „crize de lichidităţi”.

Bictoin a scăzut cu 10%, iar Ether a scăzut cu 14%

Bitcoin a scăzut, marţi, cu 10%, ajungând la 18.705,02 dolari americani pe unitate, iar Ether a scăzut cu 14%, ajungând la 1.377,90 dolari americani pe unitate, potrivit Coin Metrics.

Cele mai valoroase două criptomonede în funcţie de capitalizarea pieţei recuperaseră iniţial din pierderi, după ce au atins cel mai redus nivel al sesiunii, chiar înainte ca Sam Bankman-Fried, CEO-ul platformei pentru criptomonede FTX, să anunţe că a acceptat ca Binance să preia FTX-ul. Menționăm că suma acordată de Binance nu a fost dezvăluită.

„Bună tuturor: am câteva anunțuri de făcut. Lucrurile s-au încheiat, iar primul și ultimul investitor al FTX este același: am ajuns la un acord privind o tranzacție strategică cu Binance pentru FTX. Echipele noastre lucrează la eliminarea restanțelor de retragere. Acest lucru va elimina crizele de lichiditate; toate activele vor fi acoperite 1:1. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care i-am cerut lui Binance să vină. Poate dura ceva până la rezolvarea lor, ne cerem scuze pentru asta. Dar cel mai important este că clienții sunt protejați.

(Transmit) Un *uriaș* mulțumesc lui CZ, Binance și tuturor susținătorilor noștri. Aceasta este o dezvoltare centrată pe utilizator care aduce beneficii întregii industrii. CZ a făcut și va continua să facă o treabă incredibilă de a construi ecosistemul cripto global și de a crea o lume economică mai liberă. Știu că au existat zvonuri în mass-media despre conflicte între cele două burse. cu toate acestea, Binance a arătat în repetate rânduri că sunt angajați într-o economie globală mai descentralizată, în timp ce lucrează pentru a îmbunătăți relațiile din industrie cu autoritățile de reglementare. Suntem în cele mai bune mâini.

Rețineți că FTX US și Binance US  – două companii separate – nu sunt în prezent afectate de acest lucru. Retragerile FYX US sunt și au fost live, sunt susținute integral 1:1 și funcționează normal”, a scris, marți, Sam Bankman-Fried pe contul său de Twitter.

sursahttps://www.capital.ro/piata-criptomonedelor-a-scazut-puternic-marti-dupa-ce-binance-a-preluat-ftx.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.