Peste 170.000 de angajați au beneficiat de creșterea veniturilor în urma măsurii PSD privind majorarea voluntară a salariului minim

20 septembrie 2022  |  10:45  |  👁 292 Vizualizari


𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟕𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣𝐚𝐭̦𝐢 𝐚𝐮 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢̂𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐏𝐒𝐃 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦

PSD anunță că, până în prezent, 173.743 de angajați au beneficiat de o creștere a veniturilor nete cu 200 de lei, după data de 1 iunie 2022, când a intrat în vigoare măsura prin care această sumă suplimentară să fie scutită de taxe, în cazul unei majorări voluntare a salariului minim.

Măsura face parte din Programul PSD Sprijin pentru România și are în vedere sprijinirea angajatorilor din mediul privat pentru majorarea salariilor mici, astfel încât să își poată menține angajații și să prevină exodul forței de muncă din România în actualul context economic foarte dificil.

Din aceeași categorie de măsuri a făcut parte și propunerea PSD de a se aplica în agricultură și în industria alimentară același model fiscal al salarizării reglementat în domeniul construcțiilor. Drept urmare, peste 230.000 de angajați au beneficiat de creșterea salariului minim la 3.000 de lei și de celelalte scutiri și reduceri de taxe și contribuții aferente salariilor.

PSD consideră că astfel de măsuri sunt vitale pentru salariații cu venituri mici pentru a face față dificultăților generate de inflația globală și de criza energetică europeană. De aceea, în viziunea PSD Guvernul României ar trebui să aplice, chiar de la 1 ianuarie 2023, recomandările din Directiva Europeană privind salariul minim european, astfel încât venitul minim salarial din România să ajungă la circa 3.000 de lei/lună.

                                                                                                                                             Biroul de Presă al PSD

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.