Peste 10.000 de români au rămas fără vouchere sociale. Cardurile au fost blocate după ce au încercat să le vândă sau să-şi cumpere alcool

16 august 2022  |  07:28  |  👁 230 Vizualizari


Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunţat că peste 10.000 de români au rămas fără voucherele sociale în valoarea de 250 de lei.

Acest lucru a fost cauzat de faptul că cetăţenii au încercat să le vândă la suprapreţ sau au cumpărat ţigări şi alcool.

Mii de români au rămas fără vouchere sociale, după ce cardurile au fost blocate

Se pare că cetăţenii români se abat din nou de la reguli. La scurt timp după ce au primit cei 250 de lei, conaţionalii au încercat să le vândă la un preţ mult mai mare sau au cumpărat produse care nu se aflau pe lista permisă. În acest context, peste 10.000 de români au cardurile blocate în acest moment. De asemenea, românii pot primi și amenzi în cazul în care nu folosesc cum trebuie voucherele.

Având în vedere că nu au respectat legea, au rămas fără voucherele sociale. Ministrul Marcel Boloș a anunţat că toţi cetăţenii care au încălcat regulile au rămas fără ajutorul social.

De asemenea, există o a treia categorie de indivizi rămași fără voucherele sociale sunt cei care nu au putut fi identificați pentru a-și primi dreptul.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, scrie cancan.

Care sunt beneficiarii celor 250 de lei de la stat

Vă aducem aminte că Guvernul Ciucă a acordat voucherele sociale în valoare de 250 de lei mai multor categorii de români care se află în prag de sărăcie. Cetăţenii au voie să îşi cumpere doar alimente de bază. Mai mult decât atât, aceste tichete pot fi folosite și la localurile partenere, de unde românii pot lua mâncare preparată. Iată cine primeşte cardurile sociale:

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat său mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Important de menţionat este ca voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul acestui an, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa a patra este încărcată în luna decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Cardurile pot fi folosite numai de către beneficiari. În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate. Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card şi pentru alte informaţii beneficiarii sunt rugaţi să apeleze Serviciul Clienţi al emitentului. Peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei, iar peste 10.000 de români au rămas fără voucherele sociale pentru că au încălcat legea.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.