Pensionarii ar putea fi scutiți de impozite. Cine sunt beneficiarii

28 iulie 2022  |  09:58  |  👁 292 Vizualizari


Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, au declarat surse pentru Realitatea Plus. Măsura ar veni la pachet cu majorarea veniturilor vârstincilor cu un procentaj care să acopere măcar rata inflației.

Potrivit unei propuneri care este analizată în prezent, ar urma ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să nu mai fie impozitate, ceea ce ar aduce un spor de aproximativ 100 de lei.

Datele oficiale ale Casei Naționale de Pensii arată că 4.292.971 de persoane au pensii sub 3 mii de lei, în timp ce alți 3.274.985 pensionari nu primesc lunar nici măcar 2 mii de lei, iar aproximativ un milion au un venit de sub o mie de lei.

Miercuri, ministrul Finanțelor Adrian Câciu a anunțat că instituția pe care o conduce și Ministerul Muncii fac o analiză a impozitării sistemului de pensii, vorbind de posibilitatea creșterii pragului până la care pensiile sunt scutite de impozit.

„Sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei. Lucrurile aşa vor rămâne, analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”, a spus Câciu.

Ministrul spune că analiza invocată va fi discutată în coaliția de guvernare, și că „până în toamnă lucrurile vor fi lămurite”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.