Pensiile speciale vor fi tăiate. Anunțul ministrului Muncii

26 octombrie 2022  |  10:35  |  👁 133 Vizualizari


Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis marți că Banca Mondială a anunțat guvernul cu privire la îndeplinirea jaloanelor stabilite de PNRR prin reformarea sistemului de pensii propusă de Executivul român. Cu alte cuvinte, Banca Mondială statutează că nicio pensie nu are cum să fie mai mare decât salariul, după cum se arăta în documentul realizat de Ministerul Muncii.

”Specialiștii Băncii Mondiale ne-au livrat Raportul în ceea ce privește îndeplinirea Jalonului 215 din PNRR, adică reforma sistemului pensiilor și indemnizațiilor de serviciu, stabilite în baza unor legi speciale. Urmează ca Ministerul Muncii, în colaborare cu ministerele de resort, să formuleze, în baza acestui Raport, un proiect de Ordonanță de Urgență, care va fi înaintat Guvernului, în vederea adoptării unei decizii”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.

Ce prevede legea de reformare a pensiilor

Potrivit documentului, pensiile speciale ar trebui calculate pe baza contributivităţii, iar valoarea lunară nu trebuie să ia în seamă sporurile sau să depăşească salariul.

În plus, cei care care beneficiază de aceste venituri ar ieşi la pensie la fel ca angajații din sistemul public, la 65 de ani. Ca toate aceste măsuri să devină lege, ele trebuie asumate de coaliţia de guvernare şi transcrise într-un proiect de lege.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.