Pelerinii au început deja să sosească la moaştele Sfintei Parascheva de la Iași. Sunt așteptate decizii privind măsurile de protecție la pelerinaj

5 octombrie 2021  |  06:28  |  👁 235 Vizualizari


După un weekend aglomerat, în care sute de pelerini au mers la Mitropolia din Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, astăzi a fost mai puţină lume. Pelerinajul începe oficial la sfârșitul acestei săptămâni, însă, deocamdată, autorităţile nu au stabilit un plan de măsuri suplimentare de protecţie. Iar de marți, municipiul intră în scenariul roșu, așa că nu este exclus ca autoritățile să impună noi restricții, inclusiv pentru pelerini. O decizie în acest sens urmează să fie luată în zilele următoare.

Singurele măsuri de protecție sanitară care se vor aplica la Iași se referă la organizarea fluxului de credincioși pe culoare bine stabilite și distribuirea de dezinfectant.

Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor: „Noi sperăm să nu fie restricții privind accesul. Evenimentele vor avea loc exclusiv afară. În momentul de față nu se staționează în incinta catedralei.”

La Catedrala Mitropolitană din Iași s-a creat aglomerație din week-end. Ca să scape de posibile noi restricții, mulți credincioși au venit să se închine la moaștele Cuvioasei Parascheva.

Anul trecut, doar credincioșii cu domiciliul în Iași au putut intra în catedrală. Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă spre închinare în curtea catedralei vineri, 8 octombrie. Dacă în privința evenimentelor religioase autoritățile par să fie mai permisive, cele laice au fost deja anulate: Sărbătoarea Vinului, Parcul de distracții și concertul în centrul orașului.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.