Părul tău poate fi ca în reclamele la șampon: iată ce obiceiuri trebuie să elimini

1 iulie 2022  |  12:11  |  👁 463 Vizualizari


Chiar și cel mai sănătos păr, cu un volum superb, se poate deteriora dacă nu este îngrijit corespunzător. Dacă îți recunoști obiceiurile, exclude-le imediat și vei avea părul ca în reclamele la șampon.

Spălare necorespunzătoare – Părul frumos începe cu o spălare corectă. Un păr spălat greșit îl lipsește de volum, apare mătreața și mâncărimea. Pielea calpului produce sebum gros, de acea trebuie spălată bine. Dacă folosiți șampon cu sulfat trebuie să spălați părul de două ori, dacă șamponul este fără sulfat  – cel puțin de trei ori!

Balsam de păr –  Femeile transferă, adesea, pe balsam responsabilitatea pentru strălucirea și catifelarea părului. Dar trebuie să știți că nu doar compoziția produsului este importantă, ci și metoda de aplicare. Aplicați balsamul doar pe lungimea părului pentru a nu pierde din volum. Asigurați-vă că distribuiți balsamul cu o perie  pentru a acoperi uniform  toate firele. Așteptați 10 minute și clătiți cu apă caldă.

Căderea părului este un semnal – Nu ignora niciodată părul de pe pernă sau pieptene. Cel  mai bun lucru este să-ți  faci o programare la medic.

Uscătorul de păr este prea fierbinte – Imaginați-vă că părul este o țesătură și, dacă doriți un păr ca mătasea, tratați-l ca pe o haină scumpă de mătase, pe care nu o veți călca niciodată cu un fier fierbinte. Folosiți uscătorul de păr la o temperatură medie.

Șampon pentru păr vopsit –  Femeile nu au grijă mereu de culoarea părului, iar pigmentul dispare neașteptat de repede după vopsirea în salon. Asigurați-vă că folosiți un șampon ușor și o mască tonifiantă o dată pe săptămână: aceste produse vor adăuga strălucire părului și vor ajuta culoarea  să reziste mai mult.

BONUS: Adaugă 3 condimente în rutina ta zilnică și părul nu îți va mai cădea

Potrivit experților în sănătate, căderea părului este asociată cu diverși factori, cum ar fi diete drastice, sarcină, menopauză, folosirea excesivă a plăcilor de îndreptat și a uscătorului de păr, vopsirea frecventă și expunerea la produse de coafat, care conțin substanțe chimice, utilizarea anumitor medicamente și stresul.

Modificările hormonale și tulburările de alimentație reduc abilitățile de protecție ale sistemului imunitar. Ca urmare, avem o stare de letargie, piele uscată, pete pe față și corp, precum și părul care cade. Pentru a evita toate aceste probleme, alimentația noastră trebuie să includă trei condimente care întăresc firul de păr și aduc doar beneficii sănătății noastre.

Rozmarinul este unul dintre condimentele care nu ar trebui să lipsească din alimentație dacă ai probleme cu căderea părului. Conține mulți antioxidanți și ingrediente cu proprietăți antiinflamatorii, care previn căderea părului și stimulează creșterea sănătoasă a firului.

Dacă ai părul în nuanțe de caramel și castan, te sfătuim să ți clătești părul în fiecare zi, cu ceai de rozmarin (rozmarin fiert în apă și apoi filtrat), întrucât revigorează culoarea și face ca părul să pară mai voluminos.

Urzica conține cantități mari de vitamine B, C și E, care lupta împotriva acțiunii radicalilor liberi și stimulează creșterea părului, furnizează oxigen scalpului și îmbunătățesc circulația sângelui.

Scorțișoară: Acest condiment cu gust și aromă caracteristice nu doar că dă un gust bun dulciurilor, dar are o utilizare largă și pentru tratarea multor probleme de sănătate și estetică precum căderea părului. Are proprietăți antiseptice, care previn căderea părului, combate bacteriile și microorganismele care se găsesc pe scalp, precum și îl hidratează. Stimulează circulația sângelui.

sursa https://www.dcnews.ro/parul-tau-poate-fi-ca-in-reclamele-la-sampon-iata-ce-obiceiuri-trebuie-sa-elimini_877422.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.