Părinții vor primi zile libere pentru supravegherea copiilor, inclusiv în vacanțele școlare, au decis senatorii

Happy Young Mother Helping Her Daughter While Studying At Home

23 aprilie 2020  |  12:16  |  👁 389 Vizualizari


Părinţii vor beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a decretării stării de urgenţă, inclusiv în perioada vacanţelor şcolare, conform unui proiect adoptat în şedinţa online de joi a Senatului.

„Proiectul de ordonanţă de urgenţă are ca obiect de reglementare modificarea prevederilor Legii nr.19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a decretării stării de urgenţă, în sensul acordării zilelor libere inclusiv în perioada vacanţelor şcolare”, se arată în raportul de admitere a proiectului, aprobat în comisia de specialitate.

Proiectul are în vedere desfăşurarea activităţilor pe timpul zilei de către copiii în vârstă de până la 12 ani, în condiţii de siguranţă, sub supravegherea unuia dintre părinţi, potrivit expunerii de motive.

Conform proiectului de act normativ, efortul bugetar suplimentar estimat este de aproximativ 510.750.000 lei, bani ce vor reveni unui număr de aproximativ 500.000 de angajaţi.

Senatorul PSD Florian Bodog a declarat că grupul parlamentar social-democrat va vota în favoarea proiectului de act normativ, care vine să facă „reglaje fine” la Legea 19 şi la OUG 30.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 41/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.