Părinții care vor refuza informarea și vaccinarea copiilor riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

5 martie 2020  |  12:41  |  👁 591 Vizualizari


Părinții care refuză să-și vaccineze copiii nu se vor mai alege cu dosar penal pentru neglijență, ci vor fi doar amendați. Cel puțin așa prevede proiectul aprobat în Comisia de Sănătate și care mai are doar un pas în a deveni lege.

Nici adeverința medicală privind imunizarea nu va mai fi obligatorie la înscrierea copiiilor la școală, dar vaccinarea va rămâne obligatorie, declarat, deputatul UDMR, Levente Vass, membru în Comisia de Sănătate.

Într-o intervenție la Europa FM, parlamentarul a precizat că părintele care refuză vaccinarea va fi consiliat în primă fază de către specialiști astfel încât să aibă idee de toate aspectele pe care le presupune acest demers. Dacă și după această etapă merge tot pe principiul respingerii imunizării, atunci riscă amenda între 5000 și 10000 de lei.

Deputații au mai stabilit că Ministerul Sănătății trebuie să asigure cu cel puțin un an înainte stocurile necesare de vaccin, iar în caz de pandemie, Guvernul îi va obliga pe adulți să se vaccineze, mai spune sursa citată.

Legea vaccinării prevede amenzi de 500 de lei și pentru medicii și asistentele care nu raportează anumite complicațiile generate de vaccin în cazul anumitor copii.

Documentul a primit, în unanimitate, un vot favorabil din partea deputaților din Comisia de Sănătate, urmând să fie supus aprobării, săptămâna viitoare, în Camera Deputaților care este, de altfel, și for decizional.

vaccin_antigripal_232f7.jpg

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.