Pandemia mută online admiterea la facultate. Universitățile caută soluții

14 aprilie 2020  |  07:12  |  👁 555 Vizualizari


Pandemia schimbă regulile şi în multe universităţi se discută deja de admitere exclusiv online. Momentan, instituţiile de învăţământ superior iau în calcul mai multe variante. Și vor anunța deciziile finale, cel mai probabil, luna viitoare.

În condiţiile în care, în acest moment, data desfăşurării examenului de bacalaureat este incertă, universităţile caută soluţii şi regândesc admiterea din acest an. Cel mai mult îşi doresc să limiteze la maximum contactul între candidaţi şi comisiile de admitere.

Universitatea din Bucureşti ia în calcul un sistem de preînscriere online.

Online s-ar putea desfăşura totul şi la SNSPA, de la depunerea dosarelor de înscriere şi până la examenele de admitere, acolo unde este cazul. Varianta finală va fi anunţată în luna mai.

Şi instituţiile de învăţământ superior din alte orașe caută soluţii.

Varianta preînscrierilor funcționează deja la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Până acum, o sută de elevi care urmează să susţină bacalaureatul au depus deja cereri.

Ministerul Educației a anunțat că anul acesta, în funcţie de data la care se vor relua cursurile, bacalaureatul ar putea fi organizat în luna iulie.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.