Ora de Vară 2020. Sâmbătă noaptea dăm ceasurile înainte şi dormim o oră mai puţin

28 martie 2020  |  07:07  |  👁 144 Vizualizari


România va trece din nou la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, 29 martie 2020, când ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Duminica aceasta este singura zi din an cu 23 de ore, fiind asfel cea mai scurtă zi a lui 2020.
În fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, se face trecerea la ora de vară, moment în care ceasurile se vor da înainte în acelaşi timp în toate ţările Uniunii Europene.
 De-a lungul timpului, medicii au atras atenţia asupra dezechilibrelor care se produc la nivelul sănătăţii oamenilor, în special la nivel psihic şi psihologic, pe fondul trecerii la ora de vară.
Din acest motiv, unele state, precum Islanda sau Rusia au renunţat în timp să o mai folosească, pentru a nu mai stresa cetăţenii.
Un raport mai vechi al Academiei Ruse de Ştiinţe Medicale arată că atunci când ceasul se dă înapoi sau înainte cu o oră, numărul de atacuri de cord se măreşte de 1,5 ori, rata sinuciderilor creşte cu 66%, iar serviciul de ambulanţă este mult mai solicitat.
Nu se ştie când şi dacă România va renunţa la ora de vară, până atunci nu uitaţi ca sâmbătă spre duminică, 29 martie 2020 să vă daţi ceasurile cu o oră înainte.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.