Olguţa Vasilescu, către liberali după abrogarea recursului compensatoriu: Sunteţi la guvernare, veniţi cu soluţii

7 decembrie 2019  |  13:39  |  👁 662 Vizualizari


Deputata PSD Olguţa Vasilescu îndeamnă guvernul liberal să găsească soluţii, după abrogarea recursului compensatoriu, pentru evitarea sancţiunilor CEDO.

„Când s-a dat acest recurs compensatoriu, scris de Prună, ministru în guvernul Cioloş, dar pus în aplicare pe vremea PSD, s-au activat toţi PNL-iştii şi USR-iştii, care îl votaseră şi ei în Senat, dar la tv nu mai recunoşteau.

Că e pentru Dragnea (pe care nu l-a ajutat recursul, ca dovadă că e la închisoare), că scapă corupţii, că s-a supărat Europa pe noi etc.

De fapt, legea s-a dat ca să scăpăm de sancţiunile CEDO. Care vin peste România, acum că s-a abrogat legea! Şi vor veni repede… Adresa e deja redactată şi sancţiunile nu sunt deloc uşoare!

Ştie şi Predoiu, care încearcă să dreagă busuiocul acum, ştiu şi PNL-iştii care ne rugau să nu băgăm atât de repede abrogarea recursului compensatoriu pe ordinea de zi a Parlamentului, că nu au soluţii!

Păi, cât credeţi că mai decontăm noi toate lucrurile făcute chiar de voi? Sunteţi la guvernare, veniţi cu soluţii! Că nu mai merge cu lozinci, la CEDO!”, a scris Vasilescu, vineri, pe Facebook.

Comitetul de miniştri al Consiliului Europei (CoE) îşi exprimă „profunda preocupare” faţă de faptul că la 4 decembrie parlamentul României a decis „din scurt” să adopte proiectul privind abrogarea recursului compensatoriu, fără a oferi în acelaşi timp o altă modalitate de compensare care să îndeplinească cerinţele Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Comitetul de miniştri îl invită, în fine, pe ministrul român al justiţiei să revină în faţa sa la următoarea sa reuniune, din martie 2020, pentru a-şi prezenta noul plan de acţiune.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.