O tânără din Sinaia și-a „sacrificat” media la bac, scriind la subiectul III un eseu despre „viziunea sa asupra lumii”. Vezi cum a sunat eseul

3 iulie 2020  |  07:58  |  👁 930 Vizualizari


”Mi-am asumat ca în loc de eseul tipic pe operă de la Subiectul al treilea să scriu, tot în formatul de “minim 400 de cuvinte”, opinia mea în legătură cu cât de inutil este să memorezi aceste 20 și ceva de comentarii”, scrie Greta Ciubuc-Szabo, absolventă a clasei a XII-a la Colegiul Național „Mihail Cantacuzino” din Sinaia.

Tânăra a scris opinia ei despre sistemul de învățământ la finalul celor 12 ani de școală, în loc de eseul cerut la proba de limba și literatura scrisă de la Bacalaureat. „Societatea românească are cu siguranță nevoie de oameni mai educați, mai citiți, dar din păcate, se vede că nu asta se dorește de la noi”, susține ea într-un scurt comentariu care însoțește „eseul”.

Contactată de Edupedu.ro, Greta Ciubuc-Szabo a spus că a primit nota 7 pentru lucrarea de la Limba română.

”Eu am decis să iau atitudine, chiar dacă îmi “sacrific” media, pentru că nu am mai putut să accept acest regres al sistemului educațional. Nu puteam să mă așez la birou și să învăț mot-a-mot cuvintele altora care știam că “îmi vor aduce punctajul maxim” și atât. Am decis să gândesc”, a mai spus aceasta.

Edupedu.ro a publicat eseul elevei, cu permisiunea acesteia:

”Greta Ciubuc-Szabo, an inquiry into romanian schooling

“Viziunea despre lume”. Proprie? A mea se diferențiază de a celorlalți, la fel cum și a lor se diferențiază de a mea. Desigur, de multe ori șablonul moral este același, valorile sunt aceleași, însă esență este perceputa altfel de fiecare dintre noi, sau cel puțin așa ar trebui. În prezent, mediul în care o persoana creste poate defini cine vă deveni, ce și cum vă gândi și cum vă lasă lumea în urma să. În ciuda acestui fapt, pare că mediul uman actual este un cerc vicios al oamenilor grăbiți, care se pierd pe parcurs odată cu cele mai de preț valori ale lor: puterea de a gândi liber, de a crea și de a avea un caracter bine conturat. Dar de unde izvoraște aceasta problema de fapt? De ce nu își ating oamenii potențialul maxim de-a lungul vieții?

….” Continuarea poate fi citita pe edupedu.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.