O nouă alianță politică. PSD, dispus să îl susţină pe Ciucă la prezidenţiale cu o condiție

20 martie 2023  |  12:02  |  👁 257 Vizualizari


Partidul Social Democrat ar fi dispus să îl susţină pe Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale numai dacă Marcel Ciolacu va conduce Guvernul, susţin atât surse din PSD, cât şi din PNL.

PSD este gata să îl susțină pe Ciucă la alegerile prezidențiale

Liderii PSD se reunesc, luni, în Biroul Permanent Naţional cu scopul de a pregăti strategia pentru alegeri, în cazul în care liberalii refuză alianţa politică. Social-democraţii îşi refac planurile după semnalele prin care PNL le-a dat de înţeles că ar respinge un tandem electoral.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis deja liberalilor să nu îşi facă speranțe pentru un viitor comun după rotaţia premierilor, în cazul în care resping alianţa. Totuşi, în şedinţa de astăzi, social-democraţii vor căuta noi soluţii ca să convingă PNL-ul să accepte ideea de candidaţi unici măcar la alegerile prezidenţiale şi locale. O astfel de înţelegere este avantajoasă pentru PSD, deoarece la alegerile locale au cei mai mulţi primari cu şanse de a fi realeşi.

Anunț despre candidatul social-democrat la Primăria Capitalei

La începutul lunii martie, Ciolacu a anunțat cine este candidatul social-democrat la Primăria Capitalei. Potrivit liderului PSD, „administraţia nu e la îndemâna oricui”.

„Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei. Vreţi să ieşim după emisiune prin Bucureşti să vedem ce a făcut Nicuşor Dan din Bucureşti? E vreun dezvoltator în Bucureşti care nu îşi face cruce să scape odată de el? E cineva care să îl laude pe Nicuşor Dan? A făcut ceva Nicuşor în Bucureşti? Nu ai apă caldă, nu ai apă rece, nu ştiu cu ce mafie se bate”, a precizat Marcel Ciolacu la România TV.

Demnitarul a mai afirmat că „administraţia nu e la îndemâna oricui”: „Domnul Nicuşor Dan poate să fie un om inteligent şi am înţeles că e un om foarte inteligent. Administraţia nu e la îndemâna oricui, nu e o meserie uşoară, trebuie să te pricepi. Eu înţeleg cu oamenii noi din politică, am văzut ce a făcut şi ăla de la Braşov cu Curtea de Conturi, l-am văzut şi pe ăla de la Timişoara. Îmi pare rău, în acest moment nu au făcut faţă aceşti oameni la simple funcţii în administraţie”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.