Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunţat că a inițiat recent o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 de unități administrativ-teritoriale din 37 de județe, zece dintre acestea fiind din Prahova.
Procedura pentru înregistrarea gratuită a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a fost iniţiată prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, finanțarea acestor servicii fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.
Lista comunelor din Prahova pentru care a fost inițiată procedura de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor este următoarea: Măneşti (3.063 ha), Măgureni (4.520 ha), Ceptura (4.557 ha), Brazi (3.887 ha), Tomşani (2.071ha), Râfov (1.862 ha), Bărcăneşti (3.725 ha), Berceni (2.072 ha), Băneşti (1.246 ha), Fântânele ( 438 ha). Potrivit anunţului ANCPI, achiziţiile menţionate se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot, suprafața totală estimată a celor 215 loturi fiind de 1.294.509 de hectare. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni, valoarea estimată fiind de 169.580.679 de lei fără TVA.
S-a mai făcut menţiunea că anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, astfel încât la proceduri să poată avea acces orice operator din țară sau din străinătate care îndeplinește cerințele solicitate de ANCPI, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 25 noiembrie 2019.
Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 localităţi situate în zone rurale ale României.
Selectarea unităţilor administrativ-teritoriale din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.
Sursa:Ziarul Prahova
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.