Noaptea Bibliotecilor va fi marcată şi la Ploieşti

27 septembrie 2019  |  09:12  |  👁 568 Vizualizari


Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” din Ploieşti a anunţat că şi anul acesta continuă activitățile culturale prin care susține campania “Anul Cărții în România”, prin organizarea unei noi ediții a “Nocturnei Bibliotecilor”, eveniment cultural național inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.
În acest context, astăzi, instituţia de cultură invită prahovenii să ia parte la o serie de activităţi, care mai de care mai atractive, programul fiind următorul: intervalul orar 18.00– 20.00, Secţia împrumut pentru copii- manifestarea “Ora de lectură”, în cadrul căreia copiii vor avea parte de lectură, dar şi de proiecţii de film; Sala Meridian – manifestarea “Bună seara, copii!”, în cadrul căreia sunt programate jocuri inspirate din basme, lego, activitatea fiind organizată şi susţinută de voluntarii Asociaţiei “Un strop de fericire”.
În curtea interioară a Palatului Culturii, în care se află sediul bibliotecii, este programat şi un atelier de land-art, iar în rotonda bibliotecii vor avea loc demonstraţii de robotică, susţinute de echipa RO2D2 – ştiinţă, tehnologie şi inginerie – a Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti, cei prezenţi putând admira şi o expoziţie de păpuşi de porţelan.
În intervalul orar 20.00-22.00 sunt anunţate următoarele evenimente: în curtea interioară a Palatului Culturii– concert de chitară acustică şi proiecţia filmului SF “Aquaman”.
La Secţia documentare este programată acţiunea cu tema “Valori bibliofile – literă împodobită de timp, în legături minunat meşteşugite”, în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai valoroase publicaţii aflate în fondul de carte al acestei instituţii.
În Sala Meridian vor rula concerte ale unor mari muzicieni contemporani, precum Yanni, Sarah Brighton sau Adele, iar în Sala de lectură cei prezenţi vor avea prilejul, prin intermediul unor albume, să descopere cele mai frumoase locuri din lume.
În ultima parte a serii, între orele 22.00 – 24.00, în curtea interioară a Palatului Culturii şi în Sala Meridian vor avea loc proiecţii de film.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.