NASA: Fumul degajat de incendiile din Australia va face curând înconjurul globului

Fumul degajat în urma incendiilor masive de vegetație care au afectat în ultimele luni suprafețe imense de pe coasta de est a Australiei va face curând înconjurul globului, a transmis NASA, potrivit BBC.

NASA a anunțat că fumul rezultat după incendiile de Anul Nou a traversat America de Sud. Aici  cerul a devenit cețos, fumul deplasându-se pănâ pe data de 8 ianuarie pe ”jumătate din suprafața Pământului”.

”Este de așteptat ca fumul să facă cel puțin un circuit întreg împrejurul globului”, a transmis agenția spațială americană.

Cercetătorii au precizat că intensitatea și mărimea fără precedent a incendiilor au fost exacerbate de schimbările climatice.

NASA a anunțat că incendiile recente au fost atât de mari încât au produs ”un număr neobișnuit” de furtuni. Acestea au trimis fumul în stratosferă, unele dintre ele ajungând la o înălțime de 17.7 km.

Coasta de est a Australiei a fost cuprinsă de sute de incendii de vegetație, care au dus la moartea a cel puțin 28 de persoane și au distrus peste 2.000 de locuințe.

sursa: stiri.tvr.ro

Related posts

Leave a Comment

nineteen − eleven =