NASA: Fumul degajat de incendiile din Australia va face curând înconjurul globului

15 ianuarie 2020  |  10:32  |  👁 90 Vizualizari


Fumul degajat în urma incendiilor masive de vegetație care au afectat în ultimele luni suprafețe imense de pe coasta de est a Australiei va face curând înconjurul globului, a transmis NASA, potrivit BBC.

NASA a anunțat că fumul rezultat după incendiile de Anul Nou a traversat America de Sud. Aici  cerul a devenit cețos, fumul deplasându-se pănâ pe data de 8 ianuarie pe ”jumătate din suprafața Pământului”.

”Este de așteptat ca fumul să facă cel puțin un circuit întreg împrejurul globului”, a transmis agenția spațială americană.

Cercetătorii au precizat că intensitatea și mărimea fără precedent a incendiilor au fost exacerbate de schimbările climatice.

NASA a anunțat că incendiile recente au fost atât de mari încât au produs ”un număr neobișnuit” de furtuni. Acestea au trimis fumul în stratosferă, unele dintre ele ajungând la o înălțime de 17.7 km.

Coasta de est a Australiei a fost cuprinsă de sute de incendii de vegetație, care au dus la moartea a cel puțin 28 de persoane și au distrus peste 2.000 de locuințe.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.