Monica Anisie, ministrul Educației, refuză să închidă școlile: Nu există motivul închiderii școlilor. Fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice

9 martie 2020  |  11:57  |  👁 603 Vizualizari


“La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a declarat în această dimineață ministrul Educației, Monica Anisie, la Antena 3.

“Nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă”, a precizat Anisie.

Declarațiile făcute în această dimineață de ministrul Educației, Monica Anisie, la Antena 3:
  • Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă.
  • Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile, deci la momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor.
  • Am participat aseară la Comitetul național pentru situații speciale de urgență, unde s-a luat decizia ca astăzi să mai avem o întâlnire. În această dimineață am o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tocmai pentru a discuta problemele din teirtoriu și a mă asigura că în fiecare unitate există săpun, dezinfectant, pentru chiar dacă închidm astăzi școlile, copiii tot vor circula. Nu pot sta închiși în casă“.

Declarațiile ministrului Anisie vin după ce primarul general al Capitalei – care nu are putere de decizie în privința închiderii școlilor – a cerut în această dimineață Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să închidă școlile și grădinițele din București, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.