Modificări pe platforma de vaccinare. Cei înscriși pot calcula când le vine rândul la vaccinare

16 aprilie 2021  |  06:09  |  👁 305 Vizualizari


Două dintre modificările anunțate de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, în platforma de vaccinare au fost operate și sunt vizibile, din această seară: capacitatea de vaccinare a fiecărui centru și poziția pe lista de așteptare.

În afara numărului de persoane care se află înscrise pe lista de așteptare, platforma națională de vaccinare oferă de joi, 15 martie, și detalii despre capacitate zilnică de vaccinare în fiecare centru. Capacitate care a fost crescută la 96 de persoane pentru fiecare flux de vaccinare (există centre care au mai multe fluxuri), în cazul serurilor de la Moderna și AstraZeneca și la 72, în cazul Pfizer.

În plus, pentru fiecare persoană înscrisă pe lista de așteptare e afișat numărul de ordine.

În urma acestor modificări, cei înscriși pe platformă pot estima în cât timp le vine rândul la vaccinare, împărțind numărul de persoane aflate înaintea sa la capacitatea de vaccinare a centrului. Însă, așa cum a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, trebuie să ținut cont de faptul că o persoană care face parte din categoria a II-a are prioritate la imunizare și va intra, pe lista de așteptare, în fața celor din categoria a III-a deja programați, așa că acest calcul este unul estimativ.

Potrivit unei informări a Comitetului Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare, la această oră, în țară, sunt: 403 centre de vaccinare fără liste de așteptare; 98.755 de locuri disponibile în centrele de vaccinare fără liste de așteptare; 571 centre de vaccinare cu liste de așteptare; 43.070 de locuri disponibile în centrele de vaccinare cu liste de așteptare.

Centre de vaccinare active cu liste de așteptare: Pfizer: 479 Moderna: 52 AstraZeneca: 40 Centre de vaccinare active fără liste de așteptare:Pfizer: 157 Moderna: 33, AstraZeneca:213

S-a atins ținta de 80.000 de vaccinări zilnice „De acum, mă aştept să avem circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic, având în vedere că a crescut numărul de persoane vaccinate pe flux. Noi facem toate eforturile pentru a creşte ritmul de vaccinare”, declara marți, 13 aprilie, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.