Modificări importante la Legea educaţiei: cine va putea fi învăţător pentru copiii din clasele primare

15 ianuarie 2023  |  10:06  |  👁 244 Vizualizari


Potrivit unui proiect adus la Legea învățământului preuniversitar, absolvenții liceelor pedagogice vor mai putea preda doar în grădinițe și creșe. Nu vor mai avea uşa deschisă, automat, spre clasele primare din şcoli.

Liceele pedagogice nu vor mai avea specializarea de educator-învățător, ci doar pe cea de educator-puericultor.

Cum va arăta noua Lege a Educaţiei?

Experții din partidele din coaliția de guvernământ vor lucra cu Ministerul Educației la noile legi până la 1 februarie 2023. Apoi, proiectele ar urma să treacă prin Guvern până la 15 februarie, iar Parlamentul să aprobe legile Educației Deca până pe 15 martie.

Articolul 52, alin. (2) stabilește că liceele pedagogice vor avea specializările de educator-puericultor și instructor de educație extrașcolară.

„(2) Unităţile de învăţământ în care se organizează învăţământ pedagogic preuniversitar sunt unităţi de învăţământ liceal, care au capacitatea de a organiza procesul de predare-învăţare-evaluare şi practica pedagogică, pentru specializările din cadrul filierei vocaţionale: educator-puericultor, instructor de educaţie extraşcolară.

Prin absolvirea cu diplomă a specializării educator-puericultor din cadrul filierei vocaţionale, profil pedagogic, se consideră îndeplinite condiţiile de formare psihopedagogică şi de calificare necesare ocupării funcţiei didactice de educator-puericultor, educator educaţie timpurie, educatoare/educator”, se arată articolul 3 din lege, potrivit edupedu.ro.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.