Mircea Cosma, sfat pentru cei care conduc Ploiestiul: “Lasati certurile, treceti la fapte!”

23 septembrie 2019  |  08:15  |  👁 62 Vizualizari


Cu o experienta de peste 16 ani in administratia publica, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a rabufnit la adresa celor care conduc astazi Ploiestiul. De la primari si pana la consilierii locali, Cosma le-a transmis un mesaj dur celor care au inlocuit faptele cu certurile si raspunderea cu scuzele penibile.

In mesajul sau, Mircea Cosma traseaza, in linii mari, “un ghid” al conduitei si actiunii in administratie, pe care il recomanda celor care, in ultimii ani, nu doar ca au renuntat sa mai lupte pentru ploiesteni si Ploiesti, dar par ca si-au propus sa anihileze si cea a mai ramas bun din orasul nostru. Textul, pe care il redam mai jos, nu poate fi combatut de niciun cetatean cu bun simt si veti intelege imediat si de ce. Mai presus de orgolii si disensiuni politice, primeaza interesul cetateanului. De luat aminte!

 

“Si totusi ce se intampla in municipiul Ploiesti, orasul creat de Mihai Viteazul la 1597????? Din 74 de ani de viata, am fost implicat circa 16 in administratia publica la diferite nivele: consilier judetean, vicepresedinte al CJ un an si 12 ani presedinte al CJ.

Sigur, nu am fost primar, dar intr-un judet cum este Prahova, sunt 104 primari si un singur presedinte. Consiliul Judetean prin aparatul de specialitate indruma si ajuta functionarea consiliilor locale si a primariilor. Mereu primarul Ploiestiului si o parte din consilieri fac fronda. Foarte bine. Eu am colaborat cu primarii Ploiestiului din mandatele mele bine si foarte bine. Am finalizat cateva lucruri foarte importante pe care nu le reamintesc, dar Calota, Volosevici, Badescu si Iulica Teodorescu sau GANEA si le amintesc foarte bine. Acum, trebuiau facute in aceasta perioada cateva lucrari importante care sa permita apoi finalizarea perioadei de lucrari mari, grele, costisitoare si trecerea la fineturi. Vad ca nu se poate.

Termoficarea primara incepe sa cada pe tronsoane,in ordinea executarii acestora incepand cu 1966,statia de epurare a orasului nu este terminata se degradeaza si ce s-a facut,zeci de strazi in orasul primei rafinarii din lume nu sunt asfaltate,cateva sute nu au canalizare.Consiliul local Ploiesti in patima luptei politice interne ,in fronda securisto-stalinista de fronda cu fostele localitati suburbane si cu judetul este practic ingropat in gunoaie.Lasati fratilor galceava ,apucati-va de treaba,consultati-va cu cei care stiu lucruri si administratie,faceti schimburi de experienta la Iasi, Oradea, Brasov, Alba-Iulia si vedeti despre ce este vorba.Ganditi-va la zona metropolitana la parcurile industriale la tehnologiile viitorului.Mariti orasul la limita centurii,scoateti-le din incercuire prin pasaje supraterane,v-am predat aceasta lectiein 3 iesiri.V-am lasat la Sud, la Vest si la Nord .Au trecut aproape 4 ani dim mandatul vostru .

Ploiestiul este scufundat in gunoaie,neputinta investitionala si dezechilibru financiar.Nu mai este Portocala ,care pentru ca nu i-am angajat nevasta pictor sa va faca 28 de dosare cu diversi pseudo-ofiteri stalinisti.A plecat si Onea,Giluela si Floarea Popescu…Lasati galceava ,creionati dupa acesti 4 ani in care nu se vede nimic in proiecte viabile pentru urmatorii 4 ani .S-au putut in armonie si intelegere face 4 benzi spre Sud,Pod la Gara de Vest,Giratoriul suspendat ,unic in Romania spre Slanic,.S-a modernizat iesirea spre Blejoi la Vega,s-au modernizat caile de rulare ale tramvaiului ,s-a modernizat Hipodromul,s-a inchis ecologic fosta rampa de gunoi ……Coborati din turnul de fildes de la Catedrala pe care nu sunteti in stare sa o finalizati in CENTENAR si raspundeti cetatenilor care v-au ales cu fapte nu cu certuri si lozinci ,nu cu denunturi ,calomnii si pompe cu rahat.Iesiti di ghenele pline de gunoaie neridicate cu saptamana….”, este postarea pe care Cosma a distribuit-o pe Facebook.

Preluare – phonline.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.