Ministrul Sănătății are consilieri cu probleme penale

20 decembrie 2019  |  12:36  |  👁 593 Vizualizari


Ministrul Sănătății, Victor Costache este sfătuit de Mihaela Constantin, cercetată penal ca suspect de către DNA într-un dosar de corupție, de doctorul Călin Ciontu, trimis în instanță pentru 66 luări de mită și de Lucian Timofticiuc, condamnat cu amendă pentru șantaj prin presă, acuzație pe care el o neagă.

Cu dorința de a reforma sistemul medical, noul ministru al Sănătății și-a format un cabinet compus din 21 de consilieri, specialiști pe mai multe domenii. Trei dintre aceștia au calitate de suspect, inculpat sau chiar condamnat în dosare de corupție de notorietate. Maria Constantin – suspect la DNA în dosarul corupției de la Casa de Sănătate Primul, Mihaela Maria Constantin, este suspect în dosarul DNA deschis în mai 2016 pentru fapte de corupție, alături de Vasile Ciurchea, fostul președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate și alte 7 persoane, care au avut funcții de conducere în instituție. Procurorii DNA au dispus începerea urmării penale pentru infracțiuni de corupție ce vizează contracte privind sistemul IT din sănătate, în perioada 2007-2009. 16 milioane de euro este prejudiciul reclamat de procurorii DNA în dosarul de la CNAS Actualul consilier al ministrului sănătății, Mihaela Constantinescu avea funcția de director general adjunct al CNAS și este cercetată pentru ”săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau altul un folos necuvenit în formă continuată”.

În acest dosar, este urmărită penal și firma HP România pentru complicitate la abuz în serviciu.

Ciontu – consilierul trimis în judecată în dosarul de la Spitalul de Arși Al doilea consilier cu probleme penale este doctorul Călin Ciontu, care este este unul dintre inculpații din celebrul dosar al operațiilor estetice de la Spitalul de Arși București.

În 2014, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au făcut percheziții și au confiscat sume de bani, la o adresă fiind găsiți 170.000 de euro, la mai mulți medici de la Spitalul de Arși.

Aceștia au fost acuzați de luare de mită  cuprinsă între 450 și 3.400 euro de la pacienți în schimbul unor operații estetice, gen implant mamar, intervenții ce erau ulterior validate de CASMB, care deconta 5.000 de lei de operație. Printre medicii vizați s-a aflat și Călin Ciontu, acesta fiind judecat acum pentru 66 de capete de luare de mită, dosarul aflându-se pe rol la Curtea de Apel București. Timofticiuc – condamnat cu amendă pentru șantaj în presă Al treilea ”sfătuitor” al ministrului sănătății este Lucian Timofticiuc, care are misiunea de a-l ajuta pe Victor Costache pe probleme de comunicare cu mass-media.  Timofticiuc, patronul ziarului Vremea Nouă din Vaslui, a fost cercetat în 2005 de procurorii PNA, actualul DNA, în calitate de director de marketing  al fostului cotidian ”Ziua de Iași” de amenințări și șantaj pentru obținerea de contracte de publicitate de la mai mulți oameni de afaceri din Iași. El a fost cercetat penal și s-a ales cu o amendă.

Sursa: Libertatea.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.