Ministrul Finanțelor anunță că OMV va plăti taxa de solidaritate. Câciu: Aşteptaţi luna iunie

27 februarie 2023  |  12:03  |  👁 240 Vizualizari


Ministrul Finanțelor din Guvernul Ciucă dă asigurări că OMV va plăti taxa de solidaritate. „Aşteptaţi (luna) iunie”, spune oficialul guvernamental.

„Eu rămân la ceea ce am spus, va plăti. Aşteptaţi iunie. Ceea ce lumea uită este că această taxă se declară pe 25 iunie şi se plăteşte pe 25 iunie. Înainte nu poate să plătească şi dacă ar vrea pentru că acesta este termenul legal pentru impozitul pe profit”, a spus ministrul Adrian Câciu, duminică, la Prima News, citat de news.ro.

Oficialul aflat în fruntea Ministerului Finanțelor a anunțat că vor mai fi discuţii şi cu Comisia Europeană, ca să fie lucrurile şi mai clare. „Comisia a înțeles toate scăpările din Regulament, am şi spus că ar trebui să revină cu o clarificare la regulament”, a mai precizat Câciu.

Câciu: Nu pot să întorc timpul

Totodată, întrebat dacă a comunicat cu colegul său Virgil Popescu -ministrul liberal aflat în fruntea Ministerului Energiei – Câciu a spus: „Noi avem dialog în general, pe acest subiect nu am avut un dialog, pe contribuţia de solidaritate. Nu pot să întorc timpul. (..) Suntem într-un dat. Mă întrebaţi dacă ar fi trebuit să… Nu pot să dau timpul înapoi, poate ar fi fost bine să ne tragem unul pe altul de mânecă, dar în momentul de faţă nu pot să spun decât că nu s-a întâmplat aşa”.

Cât despre speculațiile că nu s-a dorit ca OMV să plătească această taxă, ministrul a dat un răspuns ce s-a dorit a fi cât se poate de clar. „Total fals, resping categoric ca ministru de finanţe şi a făcut-o şi premierul, această ordonanţă a fost asumată la nivelul întregii coaliţii, a fost avizată şi de ministrul energiei şi de ministerul de externe şi cel de justiţie. Resping categoric orice fel de intenţie de a sugera că aici s-a făcut, că s-a lucrat cumva, aveţi în faţă pe omul care a luat acestor companii un miliard de euro, sunt unul dintre cei care în coaliţie şi guvern m-am luptat pentru supraimpozitarea acestor companii”, a afirmat ministrul, conform sursei citate.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.