Minciuni în textul Moțiunii

4 octombrie 2019  |  08:58  |  👁 283 Vizualizari


12 minciuni flagrante din textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului au fost devoalate de fostul senator Daniel Savu, într-o postare pe contul personal de Facebook.
Vorbim despre omisiuni intenţionate, distorsionări ale realităţii şi multe invenţii, scrise în textul moţiunii din disperarea opoziţiei de a acapara puterea. Redăm integral postarea lui Daniel Savu, însă informaţiile pot fi verificate oricând, la o simplă căutare pe Google.

Minciuni în textul Moțiunii
Minciună : S-a alocat cel mai mic buget pentru investiții. Adevărul: în 2019 s-a alocat cel mai mare buget pentru investiții din istoria #României, aproape 50 de miliarde lei, cu 20 de miliarde în plus față de #Guvernul lui #Iohannis.
Minciună: Nu s-au făcut #autostrăzi. Adevărul: În primii doi ani s-au inaugurat 76 de Km de autostradă. Urmează încă 100. Autostrăzi finalizate: Autostrada Lugoj-Deva – Lotul 2, Autostrada Transilvania – Tronson 3A; Autostrada Sebeș-Turda – Loturile 3 și 4, Autostrada Sebeș-Turda, Centura Bucureștiului, Autostrada Gilău-Nădășelu, Autostrada Câmpia Turzii – Ogra – Tg. Mureş- Loturile 1 și 2.
Minciună: Nu s-a făcut nici măcar un centimetru din Autostrada Sibiu-Pitești. Adevărul: Acum o lună au început lucrările la autostrada Pitești-Sibiu, pe tronsonul Sibiu-Boița, unde procedura de licitație s-a încheiat și a fost desemnată firma care va face proiectarea și construcția.
Minciună: au fost descurajați investitorii privați. Adevărul: În primele cinci luni ale anului, investițiile totale în economie, inclusiv cele private, au crescut cu 5,7% față de anul trecut, plasând România printre primele locuri în UE. În primele 6 luni, investițiile străine directe, în totalitate private, au crescut cu 30% față de anul trecut, ajungând la 2,3 miliarde euro.
Minciună: Au crescut facturile la utilități prin #OUG114. Adevărul: Prin OUG 114, au fost plafonate prețurile la energie electrică și la gaze pentru populație, astfel încât prețurile la facturi să nu mai crească în următorii 3 ani.
Minciună: Guvernul nu dă doi bani pe soarta școlii românești. Adevărul: Guvernul #PSD a alocat cea mai mare sumă pentru învățământ din istoria României. Cu o treime mai mult decât Guvernul lui Iohannis și aproape dublu față de guvernarea PDL-PNL.
Minciună: nu se fac investiții în spitale. Adevărul: în 2018, Guvernul PSD a investit în echipamente medicale pentru spitale de 15 ori mai mult decât Guvernul lui Iohannis.
Minciună: Viorica Dăncilă nu s-a deranjat să elimine recursul compensatoriu. Adevărul: Recursul compesatoriu se dezbate acum în Parlament. Guvernul nu putea să intervină pentru că este legiuitor delegat de Parlament.
Minciună: Viorica Dăncilă ar fi trebuit să demareze o reformă amplă a Ministerului Afacerilor Interne şi a Poliţiei Române. Adevărul: Viorica Dăncilă a demarat această reformă imediat după tragedia de la Caracal. A emis o OUG pentru îmbunătățirea serviciului 112 și a luat mai multe măsuri imediat la nivelul poliției, spre deosebire de Iohannis care nu și-a întrerupt concediul pentru a-l demite pe șeful STS.
Minciună: Companiilor de stat profitabile le-au fost confiscate miliarde de euro din banii de investiții. Adevărul: Sumele transferate de Guvern din profitul companiilor de stat au reprezentat dividendele pe care le deține statul român, nu au fost confiscate. Acele sume au fost transferate tocmai pentru că acele companii nu au fost capabile să le aloce pe proiecte de investiții, iar banii zăceau în bănci neutilizați.
Minciună : Guvernul a îndatorat generațiile viitoare. Adevărul: În guvernarea PSD, datoria guvernamentală a scăzut ca pondere în PIB de la 37,6% în Guvernul lui Iohannis, la 35% în prezent. S-a înjumătățit datoria pe termen scurt care punea presiune pe buget, de la 20 de miliarde de lei în timpul lui Cioloș la doar 10 miliarde de lei în prezent.
Minciună: Instituțiile financiare spun că România a devenit statul cel mai vulnerabil din UE în fața unei posibile crize economice. Adevărul: nu există o astfel de evaluare din partea așa-ziselor instituții financiare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.