Miliardarul român ”Boss of the Bots” pe coperta Forbes

Programatorul român Daniel Dines, fondator și director general al firmei IT UiPath, este primul miliardar în dolari din afaceri cu roboți software (bots). Daniel Dines apare pe coperta ediției americane a Forbes, alături de titlul ”Boss of the Bots” (Șeful boților).

Forbes îi dedică un amplu articol și îl poziționează pe român chiar pe coperta ediției americane a revistei, care îl supranumește “șeful boților”. Daniel Dines are 47 de ani şi a ajuns la o avere de 1,4 miliarde de dolari, depășindu-l pe Ion Țiriac a cărui avere este estimată la 1,1 miliarde. 

Potrivit Forbes, care i-a luat un interviu lui Dines la București, omul de afaceri român mai deține în prezent mai mult de 20% din UiPath, liderul mondial în tehnologie RPA  – robot process automation, o companie evaluată la 7 miliarde de dolari după ultima rundă de finanțare obținută. Asta înseamnă că lui Dines îi revine o avere de cel puțin 1,4 miliarde de dolari.

„În aprilie, investitorii de pe Wall Street, inclusiv Wellington Management, au investit 568 milioane dolari (în UiPath – n.r.), la o evaluare de 7 miliarde de dolari, făcând din Dines, care deține mai mult de 20%, primul miliardar din boți din lume” – potrivit Forbes.

Firma sa a devenit lider mondial în domeniul boţilor, un tip de inteligenţă artificială, și este evaluată la 7 miliarde de dolari. În interviul acordat revistei Forbes, Dines povestește că în copilăria sa a vrut să se facă scriitor, dar a descoperit că este bun la matematică, iar mai târziu a început să învețe singur programare.

Acum conduce o firmă lider în domeniul său, care are sediul într-un zgârie-nori din Manhattan, peste 30 de birouri în întreaga lume şi 3.200 de angajați.

Related posts

Leave a Comment

8 + eighteen =