Meteorologii anunță sosirea primăverii: vine un val de aer cald

17 februarie 2023  |  07:16  |  👁 207 Vizualizari


Temperaturile cresc și vor fi mai ridicate decât cele normale pentru perioada din calendar, potrivit prognozei meteorologice pentru perioada 20 februarie – 20 martie, informează Mediafax.

20 – 27 februarie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale, nord- vestice, dar mai ales ales în zonele montane, dar și deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

27 februarie – 6 martie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

6 – 13 martie
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

13 – 20 martie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință în general excedentară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

sursa: stiripesurse.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.