Mersul trenurilor, grav afectat de caniculă. Mai multe incidente, semnalate la nivel național

1 iulie 2022  |  11:02  |  👁 207 Vizualizari


Aerul saharian, care a adus în România codurile roșu, portocaliu și galben de caniculă, a încins șinele de tren și a provocat haos pe calea ferată, în multe locuri.

În Iași, un tren ucrainean de marfă, a deraiat. Alte garnituri, în care se aflau zeci de oameni, au rămas blocate în camp, după ce locomotiva unuia a luat foc, iar cealaltă s-a defectat de la căldură.

70 de oameni erau într-un tren Regio când locomotiva a luat foc în zona localității Călimănești, între Sibiu și Râmnicu Vălcea.

Toți au coborât în câmp și după ce partea care ardea fost desprinsă de vagoane, pompierii au lucrat două ore ca să răcească motorul.

În câmp, la 38 de grade Celsius, au rămas peste două ore și oamenii dintr-un tren care mergea de la Tulcea spre Medgia. O locomotivă s-ar fi defectat din cauza căldurii, în zona Cogealac, Constanța și a blocat traficul pe șine.

Circulația trenurilor între Pașcani și Iași, întreruptă timp de patru ore

11 dintre cele 32 de vagoane ale unui tren de marfă din Ucraina care se întorcea gol din Portul Constanța, după ce a descărcat acolo grâu, au sărit de pe șine în zona Podu Iloaiei din Iași.

O parte din vagoane au lovit mai mulți de înaltă tensiune și s-au răsturnat, blocând circulația.

Timp de patru ore, circulația trenurilor între Pașcani și Iași a fost întreruptă.

Bogdan Cojocaru, prefect Iași: Cei care au fost blocați au primit apă, au fost preluați cu autocarele”.

Ca să prevină incidentele, Compania Națională de Căi Ferate a anunțat că în situația în care temperatura șinelor va depăși 50 de grade Celsius, viteza trenurilor va fi redusă cu 20-30 de km/h față de cea normală.

Mai multe trenuri au ajuns în Gara de Nord din București cu zeci de minute întârziere. Situația s-a repetat și în alte gări. Cu 34 de minute mai târziu decât era programat a ajuns la Iași trenul de la Bârlad.

Restricțiile de viteză anunțate de SNCFR sunt valabile până expiră codurile de canicula: 1 iulie. De la acea dată intră în vigoare și prețurile majorate cu 20 la sută ale biletelor de tren.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.