„Merindea sufletului romanesc”- TRADITIA, „hrana” copiilor din mai multe scoli. La initiativa Filarmonicii

4 februarie 2023  |  09:21  |  👁 167 Vizualizari


MINUNAT și NECESAR: Elevii din Școlile gimnaziale „I.A. Bassarabescu” și „George Coșbuc” din Ploiești și din Școala Primară nr. 4 Vălenii de Munte au participat astăzi la un concert educativ la Filarmonica ploieșteană. Scopul acestui eveniment a fost promovarea valorilor tradiționale românești.

Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” condusă de dirijorul Marian Dovîncă și soliștii vocali Adriana Deaconu și Gigi Stoica au oferit copiilor o călătorie muzicală prin diverse zone etnografice ale țării, prin prisma valorilor autentice și imuabile care definesc satul românesc.

Pe scena sălii „Ion Baciu”, dansatorii Ansamblului Folcloric „Flacăra Prahovei” coordonat de coregraful Marian Marinică au oferit un spectacol. Amfitrion al evenimentului a fost Violeta Barac.

Un astfel de concert educativ este demn de apreciere. Folclorul reprezintă o parte importantă a culturii naționale a unui popor și reflectă în mod direct profilul spiritual și talentul artistic al acestuia. În acest secol al XXI-lea, educația ar trebui să promoveze cunoașterea și înțelegerea valorilor naționale, materiale și spirituale, precum și a tradițiilor și obiceiurilor populare.

Potentialul educativ al folclorului este imens și este important ca școala să știe să-l valorifice pentru a ajuta la formarea constiinței naționale și a educației civismului. Prin cunoașterea și înțelegerea folclorului, generațiile tinere pot descoperi radacinile istorice ale neamului și un model de comportament alternativ celui promovat de mass-media.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.