Maternitatea Ploiești a primit unul din cele mai performante aparate ecograf din România cu sprijinul CJ PRAHOVA și al fostului ministru PSD al Sănătății

17 decembrie 2019  |  17:05  |  👁 677 Vizualizari


Bogdan Toader aduce noi vești bune pentru sistemul medical prahovean. Șeful Consiliului Județean Prahova spune că unul din cele mai performante aparate ecograf din România a intrat în dotarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.

Investiția se datorează bunei colaborări dintre Bogdan Toader și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, alături de care, Consiliul Județean Prahova a arătat un real interes pentru îmbunătățirea sistemului medical județean.

,,Un ecograf de înaltă performanță a intrat în dotarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.

O veste extraordinară înaintea Sărbătorilor de Iarnă a venit din partea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean.

Viitoarele mămici care apelează la serviciile medicale ale specialiștilor maternității din Ploiești vor putea să beneficieze de unul dintre cele mai performante ecografe din țară și cel mai modern din sistemul public de sănătate al județului Prahova.

Este vorba despre un aparat de înaltă performanță dedicat examinărilor în sistem 2D, 3D și chiar 4D. Astfel, poate fi efectuat controlul medical atât al femeilor însărcinate, cât și al fătului, pentru depistarea exactă a eventualelor probleme de sănătate, fie la nivelul cordului, al mușchilor sau al scheletului.

Ecograful de ultimă generație a fost achiziționat de spital cu fonduri de la Ministerul Sănătății (alocate sub semnătura fostului ministru social-democrat Sorina Pintea) și de la Consiliul Județean. 90% din valoarea totală (1.088.999 de lei), a fost acoperit din banii de la Ministerul Sănătății, iar restul de 10% – de la bugetul județului, prin alocare de la Consiliul Judetean Prahova.

În afara aparaturii medicale, în ultima perioadă, mai multe spații din incinta maternității au fost modernizate, printre acestea aflându-se și patru noi rezerve de câte două paturi, cu baie proprie și televizor, astfel încât condițiile de cazare să fie mult mai bune pentru pacientele spitalului.” a spus Bogdan Toader.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.