Vlad Oprea are 54 de ani, iar ultimii 18 ani i-a petrecut în funcția de primar al localității Sinaia, ca reprezentant al Partidului Național Liberal. Vila pe care Oprea și-o ridică în „centrul centrului” orașului Sinaia reprezintă încununarea unui lanț de operațiuni financiaro-administrative care subîntind o tranzacție cu zeci de mii de euro purtați „la sacoșă” și o retrocedare pe care el însuși a aprobat-o, în condiții obscure, conform investigației recorder.ro.
Banii purtați „la sacoșă” și retrocedările de care, în final, beneficiază familia sa sunt două dintre elementele frecvent întâlnite în afacerile derulate de „cooperativa” imobiliară în care e angrenat primarul din Sinaia împreună cu rudele, afinii și apropiații acestora. Afaceri ale căror rate ale profitului tind spre 400 la sută.
În cursul anului trecut, prăvălia imobiliară a familiei Oprea l-a servit cu un teren și pe unul dintre cei mai puternici colegi de partid ai primarului. Terenul provenea dintr-o pădure administrată de Romsilva, ai cărei arbori fuseseră rași sub pretextul amenajării unui „complex sportiv”, care nu a mai fost realizat niciodată.
Pe lângă faptul că jonglează cu bunuri în valoare de sute de mii de euro, decupate din teritoriul orașului Sinaia, familia primarului coordonează și alte afaceri. O pensiune de lux (care încalcă legea cu nonșalanță), o benzinărie, spații de producție date în chirie și – „nava amiral” a tuturor acestor întreprinderi – o societate de construcții dotată cu stație de betoane. Societate care își oferă serviciile celor care, indiferent de ce ar construi în oraș, trebuie să obțină undă verde de la același primar Vlad Oprea, se mai arată în aceeași sursă citată.
În pădurea care mărginește Mănăstirea Sinaia, într-un peisaj în care mâna omului a evitat, până acum, să deranjeze natura, se ridică o vilă.
Construcția care marchează această premieră urbanistică aparține primarului din localitate. Pentru acuratețe, nu lui direct, ci unei societăți comerciale a mamei lui, în vârstă de 81 de ani.
Colțul de natură pe care excavatoarele l-au sfâșiat pentru a face loc acestei reședințe a fost ales cu mâna. La o sută de pași, în lateral, față de Mănăstire și la alți o sută de pași, în amonte, față de Cazinoul emblematic al orașului.
Dacă am privi localitatea prin filtrul jocurilor de Monopoly, aici i-am putea stabili zona imobiliară zero. În imediata apropiere a parcului central „Dimitrie Ghica”, pe treapta primeia dintre terasele amfiteatrului pe care se desfășoară cartierul istoric.
Investigația Recorder.ro poate fi citită aici!
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.