Marea Britanie a ieşit oficial din UE.

1 februarie 2020  |  12:06  |  👁 286 Vizualizari


Marea Britanie a ieşit oficial din UE la 1.317 zile de la decizia britanicilor de a părăsi Uniunea. Uniunea Europeană pierde astfel 15% din economie şi capitala financiară a lumii, Londra.

În faţa sediului Parlamentului britanic – un loc de dezbateri aprinse de la referendumul din 2016 – susţinătorii cei mai aprigi ai Brexitului îşi savurează victoria.

Premierul Boris Johnson a rostit un discurs, cu o oră înaintea ieşirii oficiale a Marii Britanii din UE. ”Cel mai important lucru care trebuie spus în seara aceasta este că nu e un sfârşit, ci un început”, declară Johnson.

În ziua Brexitului atât britanicii, cât şi presa, au fost împărţiţi între fericire şi dezolare, întrebându-se ce-i aşteaptă în marele salt în necunoscut. Forţa nu stă în ”splendoarea izolării”, a avertizat preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, lăudând ”forţa uniunii” cu câteva ore înainte de plecarea istorică a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Steagul britanic a fost retras vineri din holul intrării în sediul Consiliului European şi din faţa sediului Parlamentului European (PE), la Bruxelles – un gest simbolic, cu câteva ore înaintea ieşirii oficiale a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), relatează Reuters.

Sursa: News

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.