Vrei să folosești eficient timpul pe care îl petreci în bucătărie? Vrei să gătești preparate sănătoase pentru familia ta? Iată 5 rețete de mâncare rapidă și ușoară pentru copii gata în maximum 30 de minute.
Ingrediente
500 g legume (morcovi, broccoli, dovlecel, ardei gras roșu, galben, verde)
1 linguriță de ulei
1 cățel de usturoi tocat mărunt
1 cm de ghimbir dat prin răzătoare
2 lingurițe de sos de soia
2 lingurițe de sos chilli dulce (opțional)
200 g piept de pui gătit tocat mărunt
200 g tăieței fierți
Mod de preparare
Legumele se spală bine, se curăță și se taie la aceeași dimensiune toate. Uleiul se încinge într-o tigaie suficient de mare. Se adaugă usturoiul și se lasă 1 minut. Se adaugă legumele și se lasă 2-3 minute. Apoi se pun sosul de soia, sosul de chilli și se amestecă foarte bine. Se mai lasă 2-3 minute sau până când legumele se înmoaie. Se pune pieptul de pui și se mai lasă 2 minute. Se poate servi cu tăieței.
Ingrediente
500 g de cartofi
500 g cartofi dulci
50 g făină albă
2 ouă bătute
4 fire de ceapă verde
1 praf de sare
1 praf de piper
Ulei pentru prăjit
100 g smântână pentru servit
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se dau pe răzătoare. Se storc pentru a elimina zeama suplimentară. Apoi se amestecă cu restul de ingrediente, în afară de ulei și smântână. Se formează mici clătite care se prăjesc în uleiul încins câte 5 minute pe fiecare parte. Se scot pe șervețel de hârtie. Se servesc cu smântână.
Ingrediente
4 bucăți de piept de pui
2 lingurițe de făină
220 g ciuperci feliate
1 legătură de ceapă verde
2 căței de usturoi tocați mărunt
70 ml vin roșu
250 ml supă de pui
2 lingurițe de unt
2 lingurițe de ulei canola
Sare
Piper
Mod de preparare
Toate bucățile de piept de pui se trec prin făină și se asezonează cu sare și piper.
Uleiul de canola se încinge și se sotează ciupercile și ceapa până se înmoaie, aproximativ 4 minute. Apoi se adagă și pieptul de pui și se mai lasă 3 minute. Când carnea de pui a devenit aurie, se adaugă supa și vinul și se lasă să fiarbă până sosul se îngroașă. Se adaugă și untul. Se servește cu piure de cartofi sau cu paste.
Ingrediente
250 g orez brun
2 lingurițe de ulei de măsline
1 ceapă mică, tocată mărunt
120 g bacon tocat mărunt
1 pachet de foi de plăcintă
100 g mazăre congelată
300 g boabe de porumb congelate
2 linguri de sos soia
3 ouă bătute
Mod de preparare
Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa care se lasă 5 minute. Se adaugă și orezul, se amestecă să se omogenizeze și se ia de pe foc. Se lasă 10 minute să se răcească.
Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se unge cu ulei o tavă de brioșe cu 12 brioșe. Fiecare formă se îmbracă în foaie de plăcintă.
În amestecul de orez se adaugă mazărea, baconul, porumbul și ouăle. Se asezonează cu sare și piper. Se umplu formele de brioșă cu acest amestec. Tava se dă la cuptor și se lasă 20-22 de minute. Când este gata, se scoate și se lasă la răcit 10 minute înainte de a scoate brioșele din tavă.
Ingrediente
900 g pulpe de pui dezosate, tăiate felii
3 căței de usturoi, mărunțiți
1 ceapă tocată mărunt
100 ml sos dulce-acrișor
70 ml sos barbeque
2 linguri de apă
Mod de preparare
Toate ingredientele se pun într-un vas termorezistent, care se acoperă cu capac. Se dă la cuptor la foc minim, pentru 5 ore.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.