Ludovic Orban le dă lecții și părinților: ‘Dacă are simptome, să nu își ducă copilul la școală’

26 august 2020  |  06:06  |  👁 489 Vizualizari


Ludovic Orban  le-a ținut lecții, luni seara, părinților care vor trebui să își ducă, începând cu 14 septembrie, copiii la școală sau la grădiniță. Premierul a declarat că părinții vor avea cum să afle o persoană infectată cu noul coronavirus intră în contact cu copiii lor: dintr-o anchetă epidemiologică în care cel infectat va spune cu cine a intrat în contact.

”Părinții să fie atenți și, dacă copiii lor au intrat cu persoană diagnosticată, ei pot să știe. Dacă cineva este diagnosticat pozitiv se face anchetă epidemiologică și poate să afle. Dacă are simptome, să nu își ducă copilul la școală. Copiii nu prea au simptome, iar dacă au simptome ușoare, nu prea le bagă în seamă, de aceea e greu de identificat.

Școala trebuie să înceapă, e dreptul la educație, un drept fundamental. Nu peste tot s-a făcut școală online, sunt copii care nu au acumulat informațiile pe care trebuiau să le acumuleze în perioada respectivă și trebuie acordat timp și pentru asta, pentru a primi informațiile pierdute.”, a explicat Ludovic Orban.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.